ZAVRŠEN 14. BEER FEST: Pivo, dobra muzika i provod sa olimpijskim šmekom

Beer fest
Promo

Ovogodišnji Belgrade Beer Fest, četrnaesti po redu, posetilo je oko 480.000 ljudi. Ovaj festival je još jednom pokazao da je magičan i da ni kiša ne može uticati da stotine hiljada ljudi dođe na Ušće i uživa u preko 40 koncerata svetskih, regionalnih i domaćih muzičkih zvezda, a sve to začinjeno sa preko 100 vrsta pivskih ukusa.

 

Ovogodišnji Belgrade Beer Fest ponudio je najbolji i najraznovrsniji muzički program do sada.

Na velikom otvaranju je nastupila svetska koncertna atrakcija, britanski bend Rudimental, koji je oduševio publiku svojim energičnim nastupom. Potom su se iz večeri u veče smenjivale regionalne i domaće muzičke zvezde. Koncerte za pamćenje su održali: Bajaga i Instruktori, Dubioza Kolektiv, S.A.R.S., Elemental, Let 3, Vlatko Stefanovski, Massimo Savić, Psihomodo Pop, Who See, YU Grupa. Uz njih su bili i Zvonko Bogdan, Vatreni Poljubac, ZAA, Sunshhine, Sajsi MC, Irie FM, Kolja i Grobovlasnici, Viva Vox, kao i mnogobrojni mladi i tribute bendovi.

Za pet dana festivala posetioci su uživali u skoro pedeset sati vrhunskog i besplatnog programa na dve bine. 

Ovu godinu posebno je obeležio i olimpijski duh i dao dodatnu vrednost festivalu. Stotine hiljada posetilaca je gromoglasno navijalo i slavilo medalje koje su osvojili naši olimpijci na 28. Letnjim olimpijskim igrama.

Organizatori festivala posebno se zahvaljuju gradu Beogradu, Beokom servisu i MUP-u na dobroj saradnji i zajedničkim naporima da Beer fest učine još boljim.

Ove godine je po četvrti put organizovan besplatan prevoz u Beogradu kojim je bezbedno prevezeno više od 30 hiljada posetilaca. Akcija je realizovana u okviru društveno odgovorne kampanje “Društvo, ko vozi kući?”, a koju je organizovala kompanija Heineken Srbija, Agencija za bezbednost saobraćaja i Belgrade Beer Fest.

Po prvi put akcija je organizovana i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, tako da je besplatno i sigurno na Beer Fest prevezeno nekoliko hiljada posetilaca i iz ovih gradova. Obe akcije su dale odlične rezultate,  jer za vreme održavanja festivala nije bilo nikakvih incidenata u saobraćaju. Ovome je svakako doprinela profesionalna podrška i saradnja pripadnika MUP-a Republike Srbije.

Slika koju smo poslali u svet sa Ušća za pet dana festivala jeste gostoprimljiv Beograd i Srbija, željni druženja i interakcije sa okruženjem. Procena je da je festival posetilo 20 hiljada stranih turista!

I ovoga leta Belgrade Beer Fest je u potpunosti opravdao svoje davno zacrtane ciljeve – druženje, tolerancija i odgovorna konzumacija. Već sada počinju pripreme za jubilarni 15. Belgrade Beer Fest, najposećeniji festival u jugoistočnoj Evropi.loading...