Mnoge, iako su bili razočarani poslednjom sezonom i negativnim kritikama na društvenim mrežama to i jasno pokazali, kopkalo je i to da li je zmaj zaista namerno istopio gvozdeni presto.

Pitanje zašto je Drogon spalio presto i da li je to učinio namerno, dobilo je odgovor sada kada je objavljen scenario poslednje epizode.

Kako se ispostavilo, Drogon ipak nije imao nameru da spali tron. Prema scenariju, to je bilo potpuno slučajno.

Scenario, koji su potpisali Dejvid Beniof i D. B. Vajs, detaljno opisuje kako je Drogon pronašao Džona Snežnog koji se nadvio nad mrtvom Deneris. U tom trenutku zmaj je “pobesneo” i počeo je da bljuje vatru svuda oko sebe.

U tom trenutku saznajemo da Drogon želi da spali ceo svet, ali da ne želi da ubije Džona. Umesto toga on, prema scenariju, počinje da bljuje vatru na preostale zidine zdanja u kojem se nalazi gGvozdeni presto.

Čak se, prenosi sajt ign.com, u scenariju navodi da “presto nije na meti razjarenog zmaja”, ali da mu se “našao na putu”.

Dakle, zmaj definitivno nije imao nameru da uništi prsto, već je to učinio sasvim slučajno. Međutim, i dok Drogon nije imao nameru da ga uništi, scenaristi su želeli da na jedan simboličan način unište simbol najveće moći u Vesterosu i time okončaju “Igru prestola”.loading...