Zbog ovoga ste BANKROT: 3 načina da privučete novac u svoj život

Bankrot
kenteegardin / Foter / CC BY-SA

Mnogi od nas imaju naviku da gužvaju novčanice po džepovima ili ostavljaju na raznim mestima po kući, ne ceneći ga dovoljno.

 

Feng šui se ne odnosi samo na položaj nekih predmeta u domu, već i na naš odnos prema životu. Sledećih nekoliko saveta će pomoći, tvrde Feng šui stručnjaci, da energija novca brže poteče kroz vaš dom, piše Lisa.rs.

1. Koristite žive boje u delovima stana u kojima obavljate poslove u vezi sa novcem

Feng šui majstori uvek naglase “područje novca” bojama i to zelenom i ljubičastom. Zeleno je boja vitalnosti irasta, a ljubičasta predstavlja bogatstvo.

U kuhinji nađite mesta za činiju s grožđem – idealno je da pomešate belo (zeleno) i crno (ljubičasto) grožđe, a kad prođe sezona ovog voća zamenite nekom lepom replikom u bojenom drvetu ili staklu.

2. Pažljivo rukovanje novcem je glavni savet u feng šui filozofiji

Mnogi od nas imaju naviku da gužvaju novčanice po džepovima ili ostavljaju na raznim mestima po kući. Kad počnete da zapostavljate novac, i on će početi da zapostavlja vas. Zato vodite računa da su vam priznanice uveklepo složene, spakujte kućne račune u lepe koverte ili plastične futrole u živim bojama. Držite ih na levoj strani pisaćeg stola, gde je vaše mesto novca u radnom prostoru.

3. Novac je vrsta energije, a važno je ne samo da je imamo već i da protiče kroz naš život

Ako nemate dovoljno novca da poklanjate i trošite, sigurno je da možete da poklonite drugima malo svog vremena ili pažnje. A okean se sastoji od hiljada kapi, zapamtite. Zato svake večeri provedite nekoliko minuta u zahvalnostiza ono što imate i razmišljanju o tome šta biste mogli da poklonite drugima. Bogatstvo nije uvek u tome da dobijemo ili imamo više, već da nađemo i pozitivnu stranu u onome što već imamo. Kako budete osećali veću zahvalnost za ono što imate, tako će u vaš život priticati više novca, ali i osećaja zadovoljstva.loading...