Zdravo je upražnjavati seks i tokom ‘onih dana’

Seks tokom menstruacije neko smatra pravom avantruom, dok ga se drugi gnušaju jer je nehigijenski. Evo kako lekari i žene vide intimne odnose tokom cikličnih dana.

Iako se ženama čini da se tokom menstrualnog ciklusa genitalije ne trpi nikakve fizičke promene, niti su tokom tih dana posebno osetljive. Ne utiče samo krvarenje na ženske promene toko menstrualnog ciklusa već hormoni koji u tom periodu kod žena stvaraju burne reakcije i mogu da izazovu veće problem kao što su glavobolja, razdražljivort, umor, preterano menstrualno krvarenje, bolne menstruacije, itd.

Kada patite od ovih simptoma svakako vam nije do seksa i najgore što može da vam se desi je da muškarac na to insistir. Međutim, ukoliko nemate nijednu od ovih tegoba pozovite svog dragog na vrele strasti u krevetu. Menstrualna krv ne može proizvesti nikakve kontraindikacije, osim u slučaju polno prenosivih bolesti.

Žene kažu …

Naj novije istaživanje pokazuje da čak 80 odsto žena izbegava seksualne odnose sa partnerom kad ima menstruaciju. Ima žena koje čak ne vole ni da se mae njih 75 odsto, dok 46 odsto izbegava da ostane da prespava kod dečka tokom tih dana.

Zbog groznog osećaja dame izbegavaju seks sa partnerom tokom menstruacije. LEkari pri tom smatraju da je sa zdrastvene tačke gledišta seks tokom „onih dana” sasvim u redu.

Dokazano je pri tom da bi žene uživale više su seksu tokom menstruacije jer imaju više nagona za seksualnim odnosima tokom „onih dana”.

Muškarci smatraju…

Kao i kod pripadnica nežnijeg pola, i muškarci imaju podeljeno mišljenje. Veliki broj muškaraca neće imati ništa protiv da se upusti u intimu sa svojom lepšom polovinom, dok će neki muškarci izbegavati seks sa partnerkom isto iz higijenskih razloga.