Ne postoji čovek koji ne voli picu. Barem, prema našem skromnom mišljenju.
Međutim, razuveravamo vas i odlučilo smo da vam pokažemo da je sve moguće, a pri tom i zdravo!
SASTOJCI:
3/4 šolje tople vode
7 g suvog kvasca
pola kašičice šećera
130 g brašna od celog zrna žitarica
130 g belog brašna
1,5 kašika maslinovog ulja
kašičica soli
PRIPREMA:
Pomešajte vodu, kvasc i šećer i ostavite da se kvasc aktivira, oko 10 minuta. Nadošlom kvascu dodajte obe vrste brašna, maslinovo ulje i so i dobro zamesite testo. Po potrebi možete dodati još brašna ili vode kako biste dobili glatko tetsto. Formiranu loptu od testa stavite u činiju, prekrijte providnom folijom i ostavite da nadođe, oko sat vremena.
Nadošlo testo podelite na četiri jufke i oklagijom svaku razvucite u željeni oblik i veličinu. Razvučeno testo stavite u zamrzivač na 10 minuta, a zatim ga filujte po želji i ispecite.