Zeleni čaj u službi nege: Sprečite starenje kože, neka vam lice zablista!

Pomoću zelenog čaja možete pojačati delovanje svog tonika, ali ga možete koristiti i samostalno, kao i protiv starenja.

Ako pijete zeleni čaj bar dva do 3 puta sedmično po jednu šolju vremenom će vam se koža iščistiti i imaćete lepše lice. Ne samo da fenomenalno deluje iznutra čisteći organizam, zeleni čaj prolepšava i podmlađuje kožu i spolja.

Probajte ovih 5 neuobičajenih primena na polju nege i možda će zeleni čaj postati vaš omiljeni proizvod za lepotu!

1. Brzi tretman

Želite da osvežite lice? Da izgledate odmorno u trenu? Probajte sa običnim zelenim čajem. Uzmite jednu vrećicu zelenog čaja i pokvasite je pod mlazom vruće vode. Ocedite deo vode (ali ne sve) i istrljajte lice vrećicom čaja. Trljajte bar dva minuta ili dok se vrećica ne ohladi.

2. Pojačajte delovanje sredstva za čišćenje lica

Ako redovno ujutro i uveče čistite lice pridružite vašem mleku za čišćenje zeleni čaj – za odmorno i čisto lice. Pokvasite vrećicu zelenog čaja pod mlazom vruće vode, otvorite je i istresite sadržaj u posudicu. Dodajte 2 kašike mleka za čišćenje lica i izmešajte. Nanesite smesu na lice i ostavite 5 minuta. Posle samo operite mlakom vodom.

3. Hidratantna maska

Ovo je posebno pogodna maska za one koji imaju suvu kožu. Pomešajte 1 šolju (od 200 ml) sveže skuvanog zelenog čaja, 1 kašiku vazelina i po 1 kašičicu ulja vitamina E (kupite kapsule u apoteci i istresite sadržaj) i ekstra devičanskog maslinovog ulja. Izmešajte dobro sastojke (možete dodati još malo vazelina) – trebalo bi da dobijete gelastu smesu. Nanesite smesu na lice i ostavite da deluje pola sata. Operite je sa lica i osušite ga čistim peškirom. Možete ponavljati tretman dva puta nedeljno.

4. Maska protiv starenja kože lica

Potrebno je da prvo sameljete suve listove zelenog čaja u prah. Sa dobijenim prahom pomešajte 1 žumance i 1 kašičicu pšeničnog belog brašna. Nanesite smesu na lice i ostavite 15 minuta. Operite hladnom vodom i posušite peškirom. Ne nanosite nikakve kozmetičke proizvode bar narednih sat vremena, piše „lifepressmagazin.com”.

5. Za osveženje lica

Za uklanjanje nečistoća sa lica za ovu masku vam treba: 2 kašike roze gline (možete je naći u bio šopovima), 1 kašika zobene kaše, 1 kašika aloe vera soka i 1 šolja (od 200 ml) sveže skuvanog zelenog čaja. Izmešajte sve sastojke, nanesite mešavinu na lice i ostavite pola sata. Operite posle hladnom vodom.