Želite da se venčate na DAN ZALJUBLJENIH? Postoje dobri razlozi da to NE URADITE

venčanje
pixabay.com

Nisu bapske priče, istraživanje je pokazalo kada nije dobro "stati na ludi kamen".

 

Ako spadate među one koji se raduju Danu zaljubljenih 14. februara, a možda ste planirali da se venčate na ovaj dan – NE RADITE TO!

Istraživanje je pokazalo da oni koji su rekli “da” 14. februara imaju veće šanse da se razvedu- čak 37 odsto parova koje je imalo venčanje na Dan zaljubljenih se razvelo. 

Takođe, 45 odsto parova nije dočekalo u braku ni svoju treću godišnjicu, pokazalo je istraživanje sprovedeno u Melburnu, koje je obuhvatilo milion brakova sklopljenih na Dan zaljubljenih.

Dakle, bez obzira na to što je reč o, možda, najromantičnijem danu u godini, to ipak nije dobra prilika za sklapanje braka.

Zašto?

Zato, kažu psiholozi, što se mnogi tada vode svojim impulsima, a ne realnom slikom veze u kojoj su. Takođe, istraživanje je pokazalo da su se na Dan zaljubljenih venčali, većinom, oni koji su veoma kratko bili u vezi, tek nekoliko meseci.

U Srbiji Dan zaljubljenih još nije počeo masovno da se obeležava, tako da ni sklopljenih brakova tog datuma nema mnogo, ali u Velikoj Britaniji, na primer, se 14. februara venča više od 1.000 parova!loading...