Želite da sprečite i smanjite bore oko očiju? Evo i kako

Mnoga istraživanja pokazala su kako upravo bore oko očiju najviše izluđuju žene, što je i razumljivo jer sagovornici najviše gledaju u naše oči, a kad se bore spoje s podočnjacima, rezultat zaista može biti loš.

Naravno borice je nemoguće potpuno izbeći, ali pravilna nega i obraćanje pažnje na to područje pomoći će vam da sprečite njihovo produbljivanje i pojavljivanje novih bora.
Dobra krema za područje oko očiju veoma je važna (da, čak i ako imaš 25 godina – misli na budućnost), a važni su i trikovi koji će pomoći da tvoje lice što duže ostane mlado.

1. Poseti optičara i nabavi naočare

Škiljiš svaki put kad želiš pročitati titlove na televiziji ili videti je li to tvoja drugarica iz srednje škole preko ulice. Bravo, upravo si tako stvaraš bore na području oko očiju. Pregazi svoj ponos i poseti optičara što pre.

2. Unosi više vode u telo

Kad je koža dehidrirana na njoj se brzo stvaraju bore i zato je vrlo važno održavati ju vlažnom izvana, ali i iznutra! Jedna ili dvije čaše vode na dan neće biti dosta – za lijepu kožu važno je da se navikneš piti barem osam čaša vode dnevno.

3. Nabavi dobre sunčane naočare

Čak i ako vidiš sasvim dobro, verovatno škiljiš kad god izađeš na sunce. Nabavi dobre sunčane naočare i nosi ih čak i zimi, za vreme sunčanih dana.loading...