ŽELITE KUCU, ALI NE ZNATE KOJU? Horoskop vam pomaže da odaberete IDEALNU RASU PASA za sebe!

psi
pixabay.com

Znate li koji pas karakterno najbolje odgovara vašem horoskopskom znaku? Proverite s kojom rasom biste se najbolje slagali!

 

Ovan – australijski ovčar 

Australijski ovčari su odlučni, samouvereni i puni energije, baš poput Ovnova. Obožavaju fizičku aktivnost i pažnju, a ako je ne dobiju postanu malo ćudljivi. Vole da imaju sve pod kontrolom pa ne čudi to što ih svrstavaju među najbolje rase za čuvanje stada.

Bik – bernski planinski pas 

Idealan pas za Bikove je bernski planinski pas. Ovaj dobar div vrlo je miran, staložen, dobar i inteligentan. Lako se dresira i po prirodi je vrlo privržen. S obzirom na to da Bikovi ponekad mogu da budu lenji, sjajno će se slagati s ovim psom koji takođe voli povremeno da lenčari.

Blizanci – čivava
 

U Blizancima se kriju dve ličnosti, baš kao i u malenoj čivavi. Upravo će se zato sjajno slagati s pripadnicima te rase i tolerisati njihove promene raspoloženja. U jednom trenutku mirne, zabavne i opuštene, a u drugom nervozne – to su slatke čivave. Jako vole svoje vlasnike i na trenutke mogu biti jako posesivne, što će odgovarati Blizancima koji vole da dobijaju puno pažnje.

 

Rak – jorkširski terijer 

Ovi preslatki psići su maleni, ali imaju veliku ličnost. Pravi su avanturisti, znatiželjni i zaigrani pa ih treba držati pod kontrolom. Pravi su emotivci, baš kao i Rakovi, i stvoreni su za život s dobrodušnim Rakom koji će ih obožavati.

Lav – sibirski haski 

Strastvenim i dominantnim Lavovima potreban je pas koji voli da bude glavna zvezda. Sibirski haski je prijateljski nastrojen i topao, ali ponekad može da bude malo tvrdoglav i fokusiran isključivo na sebe, što su osobine u kojima će se sigurno prepoznati Lavovi.

Devica – šiba inu 

Ova japanska rasa je vrlo pronicljiva. Koliko god se vi trudili da sakrijete nešto od njih, uvek će vas nasamariti i pronaći “plen”. Nekada lovački pas, šiba inu i dalje u sebi ima instinkte lovca, ali uz pravilnu i pravovremenu socijalizaciju postaje idealan porodičan pas.

Vaga – mešanac pudle i zlatnog retrivera
 

Nemoguće je ne zaljubiti se u njih. Šarmantni i inteligentni baš poput Vaga, biće im savršeni životni saputnici. Željni su socijalizacije i nežnosti, ali su i vrlo opušteni i vole da budu sami. Mogu se satima igrati s vama ili jednostavno ležati u vašem krilu, zavisno od toga kako su raspoloženi.

Škorpija – nemački ovčar

Škorpije i nemački ovčari stvoreni su jedni za druge. Znatiželjni su, samouvereni i rođeni vođe – sjajno će se slagati. Nemačkog ovčara odlikuje neverovatna hrabrost i odanost pa će se po prirodi skeptične Škorpije sklone nepoverenju uvek osećati sigurno i voljeno uz svog odanog psa.

Strelac – zlatni retriver 

Energija, znatiželja i šarm – ovako bi se u tri reči opisali zlatni retriveri, ali i Strelci. Jedino što žele je da usreće svog vlasnika i da im daju mnogo ljubavi. Skloni su avanturama i pravi su istraživači, baš kao i Strelci. 

 

Jarac – francuski buldog 

Na staložene Jarčeve uvek se možete osloniti, a za njihovu snažnu ličnost idealan je odani francuski buldog koji odmah postaje najbolji prijatelj svog vlasnika. Ponekad zna da bude malo nestašan i jako zaigran pa će pomoći Jarcu da otkrije i svoju drugu znatno opušteniju stranu.

Vodolija – čau čau

Vodolije su po prirodi vrlo nezavisne i treba im vremena za sebe. Upravo im zato odgovara ova rasa. Iako kao i svi ostali psi naprosto obožavaju svoje vlasnike, ponekad su malo rezervisani i traže svoju slobodu. 

Riba – Kavalirski španijel kralja Čarlsa

Nežne Ribe provode dosta vremena brinući o drugima i njihovim potrebama, ali možda je vreme da dopuste da i njih neko obasipa ljubavlju. To će sigurno znati da učine prelepi kavaliri koji će se najsigurnije osećati u vašem krilu.