ŽELITE USPEŠAN BRAK? Ove savete primenite od prvog dana – zlata su vredni

Prikupljanje informacija je nužno kako biste pre svega znali u šta se upuštate. Ništa drugačije nije ni kada rešite da stupite sa nekim u brak

Venčanje
pixabay.com

Svačija priča je  drugačija, iskustva parova koji su godinama u braku vam mogu pomoći da znatno spremniji za ono što vas očekuje stanete na „ludi kamen“.

Saveti za mladence

Napravite plan za izgradnju jake osnove za vaš brak

Ovo je zaista važan savet, jer vas on podseća da krenete da razmišljate kao tim. Ključno je da tretirate svog supruga kao nekog sebi ravnog i s poštovanjem. Drugim rečima, cenite jedno drugo i pobrinite se da njegova reč vredi koliko i vaša. Bez jake osnove, vaš brak bi se lako mogao završiti razvodom.

Naučite kako da vodite efikasan razgovor

Problemi u komunikaciji su jedni od uobičajenih sa kojima se bračni parovi suočavaju svakog dana. Iz ovog razloga je zaista bitno da naučite kako da efikasno vodite razgovor sa svojim suprugom. Bez mogućnosti da se izrazite i budete shvaćeni, bićete osuđeni na probleme bez mogućnosti rešenja. S druge strane ako sve možete da kažete svom suprugu, uvek postoji nada za vas.

Uvek imajte realna i razumna očekivanja

Činjenica je da se način na koji ste vi odrasli i vaspitani razlikuje u odnosu na to kakav je slučaj sa vašim suprugom. Ono što je možda za vas norma, ne mora nužno biti i za njega i obrnuto. Uvek razgovarajte o svojim očekivanjima i pravite kompromise u vezi sa njima kad god je moguće. Ovo se posebno odnosi na poslove koje bi svako od vas trebalo da obavlja u kući.

Prihvatite da brak znači prilagođavanje

Prilagođavanje ne pada svim ljudima lako. Ako nikad do sada niste živeli sa nekim, može vam biti zaista čudno i teško da se prilagodite takvom životu. Takođe, ako niste navikli da sa nekim delite obaveze, kombinujete finansije i dogovarate se oko svega, može vam biti izazovno da prihvatite sve to. Međutim, što pre usvojite činjenicu da je brak jedno veliko prilagođavanje, tim bolje.

Pokažite suprugu da mu verujete i budite dostojni poverenja

Jednostavno stvaranje zdravog braka nije moguće bez poverenja i poštovanja s obe strane. Ako vaš suprug zna da ima vaše apsolutno poverenje i da može na vas da se osloni i veruje vam u svakom trenutku, to je nešto najdragocenije što možete da imate u vašem braku. Iz ovog razloga je važno da odvojite vreme i radite na izgradnji poverenja.