ŽENE OTVORILE DUŠU: “Ovakvo ponašanje prema nama je užasno, a smatra se NORMALNIM”

"Šta žene stalno doživljavaju i društvo smatra normalnim, iako je zapravo veoma loše i problematično?" pitanje je koje je osvanulo na Redditu i izazvalo veliku raspravu i podstaklo mnoge žene da podele svoja iskustva.

Žene
Pixabay.com

Ovo su neki od najčešćih i najpopularnijih odgovora korisnica Reddita:

1. “Umanjivanje boli tokom menstrualnog ciklusa. Videla sam toliko muškaraca koji se ponašaju kao da žene preteruju u tom periodu, što je grozno”.

2. “Količina seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja koja je rasprostranjena u društvu. Većinu žena koje znam muškarci su počeli da maltretiraju dok su bile u osnovnoj školi, a to se smatra normalnim”.

3. “Strah od toga da se previšem opustim pred muškim prijateljima da oni to ne bi shvatili kao seksualnu priliku”.

4. “Od žena se očekuje da se seksaju i da svoje zadovoljstvo tokom čina stave na drugo mesto. Ljubim se s tipom i osećam pritisak da moram da imam seks sa njim jer je on sad napaljen. Sigurna sam da nisam jedina koja se tako osećala”.

5. “Razlike u doživljavanju seksualnog zadovoljstva žena i muškaraca. Da ja svršim usred seksa i samo se okrenem na drugu stranu i zaspim, proglasili bi me ludom. Za muškarce je to ok”.

6. “Dobacivanje na ulici”.

7. “Uopšte način na koji se zdravstvena struka odnosi prema činu porođaja.”

8. “Neprihvatljivo ponašanje muškaraca prema ženama. Još u detinjstvu, ako se dečko loše ponaša prema curi, nju će pokušati da uvere da je to zato što mu se sviđa”.

9. “Znam i previše žena koje smatraju da je normalno da moraju da obavljaju većinu kućnih poslova i uglavnom one brinu o deci, čak i ako imaju i posao. Takođe smatraju normalnim da na isti način moraju da brinu i o svojim muževima”.

10. “Kad nam govore da se nasmejemo iako to ne želimo”.

11. “Osećaj da stalno moramo da budemo pristojne prema muškarcima, čak i kad oni nisu prema nama. Ako im se suprotstavimo često ćemo dobiti samo: ‘Pa šalio sam se!'”.

12. “Da ljudi komentarišu kako žena izgleda ili šta je obukla kao da se to podrazumeva.”