ŽIVI FILMSKI ŽIVOT: Znate je kao zvezdu 50 nijansi sive, ali ove detalje o njenom životu SIGURNO NISTE ZNALI

Mlada glumica Dakota Džonson (29) rođena je u Teksasu, u porodici glumaca. Njen otac je Don Džonson, a majka Melani Grifit pa je Dakota miks različitih nacionalnosti. Njenim telom kola britanska, norveška, švedska i nemačka krv.

print screen

Čak je i Dakotina baka Tipi Hedren jedna od najpoznatijih glumica (glumila u Hičkokovom ostvarenju “Ptice”).

Dakotini roditelji Don i Melani upoznali su se veoma rano. Don je imao 22, a Melani 14 godina. Međutim, razlika u godinama i to što su bili izuzetno mladi nije ih sprečilo da se upuste u ljubavnu avanturu. Kada je Melani napunila 18 godina, par se venčao. Međutim, brak nije dugo potrajao.

Melani i Don su se razveli, a za to vreme mlada glumica se počela zabavljati sa glumcem Stivenom Bauerom. Međutim, u centru skandala našla se Melani, koja je raskinula vezu, vratila se bivšem mužu i rodila mu kćerku 1989. godine.

Ali ni ta novo-stara ljubav nije potrajala: Melani napušta Dona Džonsona 1996. godine i počinje da se zabavlja sa Antoniom Banderasom. Zbog toga je Dakota svoje detinjstvo provela sa dva muškarca (Donom i Antoniom), za kojima su ludeli milioni žena.

Dakota ima starijeg brata Aleksandra i mlađu sestru Stelu del Karmen (kćerku Melani Grifit i Antonija Banderasa).

Kako su godine odmicale Dakota je glumila u manjim i većim filmskim projektima, ali se bavila i modelingom. U suštini, bila je skoro anonimna sve do uloge u filmu “Pedeset nijansi sive”.

Elizabet Olsen je odbila glavnu ulogu u ovom filmu nakon što je pročitala komentar na knjigu koji je glasio: “Jedino fanovi pornografije ovo mogu da vole!”

Šejlin Vudli se nije dopala slaba Anastasija i opis glavne uloge ju je iritirao.

Felisiti Džouns je odbila da se pojavi u eksplicitinim scenama, a Lusi Hejl je pristala na kasting, ali se došavši tamo postidela i otišla.

Na kraju Dakota je postala Anastasija Stil i ostalo je istorija. Filmadžije je oduševila njena nesramežljivost. Čak i najobnaženije scene snimala je slobodno i pred svima.

Fanovima knjige se nije dopala Dakota u ulozi Anastasije. Po njima bila je premlada za ovu ulogu i ne previše izražajna. Bilo kako bilo ova uloga je mladu Dakotu vinula u sam vrh holivudskih glumica.

Privatni život Dakote Džonson se menjao kako je igrala u različitim filmovima. Glumica ne priča o svom privatnom životu i sve o čemu se govorilo proističe iz paparaco fotografija.

Tek u maju 2018. godine Melani Grifit je potvrdila da se Dakota zabavlja sa Krisom Martinom, frontmenom gruper Koldplej, bivšim mužem Gvinet Paltrou, ali je zamolila novinare da poštuju privatnost njene kćerke.