ŽIVOT PIŠE BAJKE: Prošle godine je zakoračila u svet mode, a već ove je OTVORILA “Prada” reviju u Milanu (FOTO)

Anok Jai
instagram.com/anokyai

Da život piše bajke Anok Jai sada sigurno to može da potvrdi, jer retki su oni koji dobijaju priliku da otvore reviju poznate italijanske modne kuće!

 

Prošlo je tačno 10 godina kada je Džordan Dan otvorila “Prada” reviju u Milanu. Pre nje tamnoputa manekenka koja je to isto uradila bila je Naomi Kembel 1997. godine. Od tada do danas ovaj brend je nastavio da rezvija svoj koncept različitostii, ne samo specifičnim dizajnom, već i angažovanjem zanimljivih osoba u svojim reklamnim kampanjama.

Upravo zato je i ove godine na Nedelji mode u Milanu, Mućija Prada angažovala sudansku manekenku, viralnu zvezdu Anok Jai da otvori reviju!

Raznolikost na pisti nije trend, to je standard – poručili su iz “Prade”.

Zanosna manekenka je otkrila da je odabrana da otvori reviju samo sat vremena uoči početka. Tako je predstavila dela iz ženske kolekcije za jesen/zimu 2018. godine.

– Bila mi je čast i veoma sam ponosna što sam izabrana za otvaranje. Bila sam prilično uznemirena, ali je već drugi izlazak na pistu otklonio nervozu. Veoma sam srećna i jedva čekam da vidim gde će me ovo iskustvo odvesti  – izavila je tamnoputa manekenka za Vog.

Posebno zanimljivo je to što se Jai do skoro nije bavila manekenstvom, već su je zahvaljujući fotografijama na društvenim mrežama (koje su izazvale pravu lavinu komentara!) kontaktirali predstavnici nekoliko modnih agencija u želji da je zaposle kao njihovo novo lice. Jai je tada i sama priznala da ju je moda oduvek zanimala, pa je uz studije biohemije započela i uspešnu karijeru modela. 

Hi Howard #howardhomecoming

A post shared by ANOK (@anokyai) on

Svetsku slavu je stekla kada ju je u oktobru prošle godine zapazio fotograf na Harvardu. Naime, on je na Instagramu profilu u potpisu “thesunk” podelio dve njene fotografije, koje je brzinom svetlosti lajkovalo više od 20 hiljada ljudi, što je dovelo do toga da atraktivnu crnkinju kontaktira nekoliko modnih agencija, piše “Independent”.

Billboards baby billboards

A post shared by ANOK (@anokyai) on

Tako je ova devetnaestogodišnjakinja koja je rođena u Egiptu, a odrasla u Americi, sasvim slučajno, zakoračila u svet mode.

Da život piše bajke Anok Jai sada sigurno to može da potvrdi, jer retki su oni koji dobijaju priliku da otvore reviju poznate italijanske modne kuće!



loading...