ZLATNO PRAVILO: Naučite kako se ZAMRZAVA I ODRMZAVA HLEB tako da uvek bude svež! (RECEPT)

Pravilno zamrznut hleb može da stoji od nekoliko nedelja pa sve do šest meseci!

Hleb
sxc

Ako želite da hleb zamrznete na kraće od tri nedelje, najbolje je da ga umotate u plastičnu foliju i stavite direktno u zamrzivač, piše Lepa & Srećna.

Važno je da hleb bude potpuno hladan (ovo se odnosi na hleb koji ispečete sami kod kuće).

Ako ste kupili hleb upakovan u radnji, slobodno ga stavite u toj istoj kesi u zamrzivač.

Plastična kesa ili folija služi da održi hleb zaštićen na nekoliko nedelja.

Ako želite da zamrznete hleb na duže od par nedelja, neophodno je da umotate tako spremljenu veknu u još jednu foliju i da je veoma čvrsto zatvorite (najbolje da vakuumirate).

Kad odmrzavate hleb, jednostavno uveče ostavite celu veknu u frižider i ona će biti sutra odmrznuta i spremna za upotrebu.

Ako ste zamrzli pojedinačne kriške, svaku stavite u toster i one će se odrmznuti i ispeći za kratko vremena.

Ako niste sigurni koliko će vam vremena trebati da potrošite veknu hleba, uvek je bolje da zamrznete pojedinačne kriške.

Isto pravilo važi i za kifle ili zemičke.

Ne zaboravite da hleb možete da sačuvate i u obliku krutona ili prezli. Ako ih budete čuvali na hladnom i suvom mestu, mogu da vam traju dosta dugo.