ZNACI ZA UBUNU: Ako se vaš dečko ovako ponaša, RASKINITE ODMAH jer manipuliše vama

Spavanje
Ambro/freedigitalphotos.net

Verovatno niste ni razmišljali o tome da li vas partner emotovno ucenjuje, ali to nije ni malo bezazleno. Evo kako da to otkrijete.

 

Psiholozi i terapeuti za veze se intenzivno bave istraživanjem opasnosti od emotivne ucene u ljubavnom odnosu, tako da vam njihovi saveti kako da se na vreme zaštitite uvek mogu pomoći.

Svakoj ženi se na početku veze čini kao da je sve u najboljem redu, ali ako na vreme ne primetite partnerove ozbiljne mane, onda ćete na kraju neminovno da snosite posledice, piše Index.

Ovo su alarmantna četiri znaka da ste u vezi sa osobom kojoj je derugo ime “emotivna ucena”.

Posesivnost

Ako primetite da vaš novi dečko već posle par izlazaka želi u svakoj situaciji da zna gde ste, sa kim i šta radite u svakom trenutku, onda je to prvi znake ljubomore. Ovakva opsednutost će vremenom postati vrlo opasna za vas.

Menjanje raspoloženja

Svaki čovek je sklon menjanju raspoloženja, ali “emotivni ucenjivač” ima češće promene od ostalih. Kako veza postaje ozbiljnija tako i ta raspoloženja postaju ozbiljnija i opasnija.

Manipulacija

Ukoliko ovakav muškarac ne može da vas dobije na normalni način, pokušaće da izazove sažaljenje u nadi da ćete da popustite. Ovo im je čak najomiljeniji oblik manipulacije.

“Ne”

Manipulator jednostavno ne prihvata “ne” kao odgovor, čak i ako to ponovite nekoliko puta. Ali, ono što je bitno da znate da oni “ne” prihvataju samo kao odlaganje situacije, a ne definitivni odgovor.