Znate li čiji spot je emitovan više od 1.000 puta na MTV-u?

Danas su u Zagrebu i Beogradu održane druge po redu godišnje dodele MTV Video Play nagrada kojima se odaje priznanje spotovima i izvođačima koji su u protekloj godini najviše puta bili emitovani na regionalnom MTV kanalu.

Nagrade se dodeljuju izvođačima čiji su spotovi najviše puta bili emitovani u toku protekle godine, a na svečanosti u Mikser hausu su prisustvovali mnogobrojni muzičari, a nastupili su bendovi Lollobrigida i Sevdahbaby.

Animirani spot sastava Dubioza kolektiv za pjesmu „Kažu” bio je emitiran više od 1.000 puta na popularnoj muzičkoj televiziji i osvojio je Diamond priznanje. „Grijeh” Natali Dizdar, Gibonnijev „Hey Crow” i „Igranka” sastava Who See osvojili su Double platinum nagradu, svaki sa više od 800 emitovanja.

Osam spotova je dostiglo Platinum tiražu od preko 400 emitovanja, a među njima su S.A.R.S. „Mir u svetu”, Vlada Divljan i Ljetno kino big band „Samo jednu ljubav imam”, Elemental „Po mojoj meri” i „Neustrašivi”, Bajaga i Instruktori „Daljina, dim i prašina”, Frenkie „Dinamit”, SevdahBABY „Tako mi se sviđaš (Spiritus)” i Van Gogh „Nešto vuče me dole”.

Čak 42 spota je nagrađeno Gold statusom za preko 200 emitiranja. S.A.R.S., Gibonni i Elemental, Lollobrigida i Frau Casio ovojili su po tri nagrade, dok su The Frajle i Vlada Divljan & Ljetno kino big band, Frenkie i Zlatko primili po dve MTV Video Play nagrade.