Znate li da postoje ljudi koji su alergični na seks?

Pročitajte narednih osam stavki i proverite da li ste znali baš sve o seksu. Videćete da ste nešto i propustili.

Slomljeni penis

Iako je čovek muškog roda, osim konja, jedini sisar koji u svojem penisu nema kost, to ne znači da ne može da ga slomi. Stručno, to se zove fraktura penisa, a ona može da se dogodi kada je penis u erektilnom stanju i može da se dogodi zbog preteranog savijanja (bilo prilikom seksualnog odnosa ili nekog drugog razloga).

Zapravo dolazi do pucanja opne oko sunđerastog tkiva penisa, koje je ukrućeno zbog krvi.

Kada opna pukne, krv se razliva iz sunđerastog tkiva, pa se javlja oticanje i modrica.

Ovulirajuće striptizete

Pre nešto više od šest godina sprovedeno je istraživanje na Meksičkom univerzitetu, koje je pokazalo korelaciju između ovulacijskih ciklusa striptizeta i zarade na napojnicama.

Na primer, striptizete koje su ovulirale, prosečno su zaradile 70 dolara za sat vremena, dok su druge, koje su imale menstruaciju ili nisu ovulirale, zaradile između 35 i 50 dolara u sat vremena.

Zaključak je da su muškarcima verovatno podsvesno bile privlačnije žene koje su mogle da začnu njihovo dete u tom trenutku jer su ispuštale feromone koji su njihovom mozgu davali određene signale.

Deblji muškarci duže traju u krevetu

I dok s jedne strane prekomerna debljina može da prozrokuje brojne poremećaje vezane za seksualni život, kao što je erektilna disfunkcija kod muškaraca, s druge strane, u istraživanju koje je objavljeno 2010. godine u časopisu „International Journal of Impotence Research: The Journal of Sexual Medicine” došli su do zaključka da što je muškarac deblji, to je manja mogućnost da će patiti od prevremene ejakulacije.

U principu, muškarci s većim indeksom telesne mase (BMI) mogu da izdrže prosečno 7,3 minuta, dok je mršavijima prosek „mršavih” 1,8 minuta.

U čemu je zapravo tajna? Muškarci koji imaju višak masnoća, takođe imaju više nivoa ženskog hormona estradiola, koji prema određenim pokazateljima onemogućuje doživljavanje orgazma, ili ga barem odgađa za 5,5 minuta.

Žene mogu da namirišu gene

Kako muškarci mogu da namirišu žene koje ovuliraju, tako i žene mogu da namirišu muškarce, odnosno jesu li dobar genetski materijal za razmnožavanje.

Naime, i u ovome slučaju krivi su feromoni, ali ovaj put muški, odnosno mirisne hemijske čestice koje ispuštaju svi ljudi. Osim što utiču na povećanje napojnica, daju informacije o genetskoj kompatibilnosti.

Ali, to ne znači više sličnih hormona, nego baš suprotno, više različitih. Naime, genetske različitosti se privlače.

Zanimljivo je tome da se pridoda da je Univerzitet u Bernu sproveo istraživanje pod vođstvom Klausa Vedekinda, u kojem su žene mirisale majice u kojima su proveli dve večeri njima nepoznati muškarci.

Rezultati su pokazali da su žene redovno birale majice muškaraca koji su imali različiti genetski materijal.

Zanimljivo je i još jedno istraživanje koje je sproveo Venekind, a radi se o tome da su žene koje su uzimale kontracepcijske pilule imale obrnuta mišljenja u vezi sa mirisom muškaraca, odnosno više su ih privlačili muškarci sa sličnijim genetskim materijalom, što nije prirodno.

Požuda nakon sedam godina

Čini se da je kriza braka ili veze nakon sedam godina samo još jedan mit. Naime, istraživanje koje sprovedeno u SAD-u od strane „U.S. Census Bureau” pokazalo je da je srednja dužina prvih brakova 7,9 godina.

Prema rečima stručnjaka, mnoge osobe se zasite svojih partnera baš nakon sedam godina i imaju potrebu da ispitaju nove mogućnosti, odnosno novoga partnera, što često dovodi do nevere, ali i nezadovoljstva brakom i partnerom.

Naravno, ta se pojava događa na podsvesnom nivou, barem u početku, a zanimljivo je spomenuti da je parovi neretko izbegavaju i zataškavaju. Naime, testiranja su pokazala da su osobe koje su u vezi i braku nesvesno odvraćale pažnju od atraktivnih slobodnih osoba.

Osobe koje su pak bile slobodne činile su baš suprotno, fiksirale su se na osobe koje su im bile privlačne.

Na temelju toga može se zaključiti da dok sedmogodišnja granica može biti presudna u mnogim vezama, isto počinje da se događa u ljudskoj podsvesti, koju je nemoguće kontrolisati, ali isto tako, želja za nekim novim ne treba da znači i delovanje po tom pitanju.

Masturbacija počinje u materici

Novija istraživanja pokazala su da beba masturbira još kada se nalazi u majčinoj utrobi, a to su dokazala ultrazvučna posmatranja muškog ploda koji je izvodio pokrete ruke na svom penisu koji su bili identični masturbaciji.

Dakle, ako do sada niste bili uvereni da je masturbacija normalna prirodna stvar svakoga čoveka, verujemo da će vas ovo razuveriti.

Klitoris i njegove tajne

U redu, možda klitoris i nije više toliko tajnovit kao što je to bio slučaj pre 10 godina, pa čak i manje, ali verovatno svi znaju da je vidljivi deo klitorisa samo „vrh brega”, odnosno da se radi o spletu nerava koji svoje krajeve imaju u rodnici.

Naime, istraživanja su tek 2009. godine, pomoću 3D ultrazvuka pokazala stvarni izgled klitorisa, iako su se naučnici već 90-ih godina prošloga veka upustili u tu avanturu, ali nikada nisu istražili i unutrašnji deo klitorisa. Još se uvek čudite zašto žene doživljavaju najbolje orgazme stimulacijom klitorisa i spolja i iznutra? Vreme je da se edukujete!

Alergija na seks

Jeste li ikada čuli za postorgazmički sindrom ili POIS (Post-Orgasm Illness Syndrome)? To nema veze sa žaljenjem što ste se s nekim upustili u seks i tek nakon toga videli da je to bila greška.

Naime, radi se o vrlo retkom sindromu koji se javlja kod muškaraca (ali i žena) nakon ejakulacije, a najčešće ga karakterišu simptomi gripa – temperatura, curenje nosa, grlobolja, proliv, glavobolja, a koji mogu potrajati i nedjelju dana. U težim slučajevima javljala se i depresija, anksioznost, poremećaji pamćenja, problemi s govorom.

Naime, dve studije koje su sprovedene pokazale su da se zapravo radi alergijskoj reakciji na sopstveno seme.

Čak 88 odsto muškaraca koji su učestvovali u istraživanju, a koji imaju taj „nesretni” sindrom, testirani su klasičnim kožnim testovima za alergiju i  imali su reakciju na vlastitu spermu.

U drugoj studiji, muškarci s POIS-om tretirani su hiposenzibilizacijskom terapijom koja se koristi i za lečenje drugih bolesti, a koja se sastojala od izlaganja pacijentove kože spermi koja je bila ubrizgana pomoću inekcije. Svaki put bila je ubrizgana veća količina. U periodu od tri godine, koliko je terapija trajala, muškarci su pokazali značajno poboljšanje i drastično smanjenje simptoma.loading...