Znate li na kakve muškarce žene najlakše padaju? U pitanju je baš OVAJ TIP frajera!

frajer
Pixabay.com

Žene koje se osećaju ugroženo, bez obzira na to da li imaju stvarni razlog za to, padaju na dominantne muškarce koji svojom pojavom ulivaju strahopoštovanje.

 

Mada su se vremena promenila, a mačo muškarci, čini se, više nisu u modi kao ranije, neke dame i dalje vole dominantne tipove.

Naučnici Univerziteta u Lesteru rešili su da otkriju šta je zajedničko tim damama. I uspeli su – žene koje se osećaju ugroženo, bez obzira na to da li imaju stvarni razlog za to, padaju na dominantne muškarce koji svojom pojavom ulivaju strahopoštovanje jer u njima vide potencijalnog zaštitnika.

I ranije studije pokazale su da su dominantni muškarci privlačniji ženama koje žive u visoko kriminalizovanim sredinama.

POSTAJU ZRELI: Ovakav seks žele muškarci posle tridesete

Novost je da to važi i za dame koje žive u relativno bezbednom okruženju, ali se ipak osećaju nesigurno i lakom metom za nasilnike. Ispitivano je da li je ova veza jača kad je reč o zločinima koji uključuju veći fizički i psihološki bol, ali odgovor je negativan. Žene su bile sklonije dominantnijim muškarcima i kad su se plašile teških napada poput silovanja i onih koji uključuju fizičko nasilje, ali i običnih pljački.

Dominantnijim se, inače, smatraju muškarci sa jakim vilicama.