Žene koje se osećaju ugroženo, bez obzira na to da li imaju stvarni razlog za to, padaju na dominantne muškarce koji svojom pojavom ulivaju strahopoštovanje.

 

Mada su se vremena promenila, a mačo muškarci, čini se, više nisu u modi kao ranije, neke dame i dalje vole dominantne tipove.

Naučnici Univerziteta u Lesteru rešili su da otkriju šta je zajedničko tim damama. I uspeli su – žene koje se osećaju ugroženo, bez obzira na to da li imaju stvarni razlog za to, padaju na dominantne muškarce koji svojom pojavom ulivaju strahopoštovanje jer u njima vide potencijalnog zaštitnika.

I ranije studije pokazale su da su dominantni muškarci privlačniji ženama koje žive u visoko kriminalizovanim sredinama.

POSTAJU ZRELI: Ovakav seks žele muškarci posle tridesete

Novost je da to važi i za dame koje žive u relativno bezbednom okruženju, ali se ipak osećaju nesigurno i lakom metom za nasilnike. Ispitivano je da li je ova veza jača kad je reč o zločinima koji uključuju veći fizički i psihološki bol, ali odgovor je negativan. Žene su bile sklonije dominantnijim muškarcima i kad su se plašile teških napada poput silovanja i onih koji uključuju fizičko nasilje, ali i običnih pljački.

Dominantnijim se, inače, smatraju muškarci sa jakim vilicama.