ZVEZDA HOLIVUDA PONOSNA NA POREKLO: “Moj deda se borio u redovima jugoslovenskih partizana”

Poznata holivudska glumica napisala je na Instagramu da su roditelji njene majke i oca bili borci u Drugom svetskom ratu.

printscreen

Mila Jovović, glumica i model, podelila je dirljivu poruku posvećenu hrabrim ljudima iz njene porodice koji su učestvovali u Drugom svetskom ratu. Ona je objavila sliku svoje bake na Instagramu, ali i drugih rođaka, a u objavi je objasnila da je u njenoj porodici bilo puno hrabrih vojnika.

– Moja baka Tatjana Popović postala je medicinska sestra na frontu kad je imala samo 16 godina. Do svog 18. rođendana marširala je kroz neizrecive strahote sve do Berlina. Tu su njene medalje i dokumenti. Njen suprug Aleksandar Loginov takođe se borio tokom celog Drugog svetskog rata – napisala je Mila, a zatim otkrila da se njen deda borio na strani jugoslovenskih partizana.

– Moj deda po ocu Bogdan Jovović borio se u redovima jugoslovenskih partizana. Moglo bi se reći da dolazim iz dugog niza boraca, vojnika i revolucionara, tako se ponosim svojim nasleđem i neverovatnim ljudima od kojih potičem – pohvalila se glumica, koja je i ranije isticala da su njeni preci iz bivše Jugoslavije i nekadašnjeg Sovjetskog Saveza.

Glumičino pravo ime je Milica, dok njen otac vuče poreklo iz Crne Gore, a njegova familija je živela i na Kosovu i Metohiji.

Mila je rano detinjstvo je provela u Moskvi, rodnom gradu svoje majke, a pre preseljenja u SAD jedno vreme živela je u Velikoj Britaniji.