ZVEZDE otkrivaju: Kako se vaš horoskopski znak ponaša kad je ljubomoran?

Šta mislite, ko je najljubomorniji?

OVAN

Kada strasti u vama proključaju, vaše povređeno srce ne bira ni vreme ni način kada će i kako pokazati svoju uzavrelu ljubomoru. I nije vas uopšte briga šta će ko u tom trenutku o vama misliti. Sumnjičavi ste, posesivni i veoma ljubomorni zbog uticaja vaših vladara Marsa i Plutona, simbola jakih i uzavrelih emocija zbog čega je vaš partner stalno pod ”lupom”.

BIK

Vaša posesivna priroda teško podnosi bilo kakav oblik partnerove izdaje, čak i ako je samo ispratio pogledom neki par preplanulih nogu ili prokomentarisao vitku građu neke druge žene. Vaše poverenje već je uzdrmano, a sumnja izazvana, pri čemu vas ljubomora počinje izjedati. Vašim astrološkim poljem partnerskih odnosa upravlja moćni Pluton, pa volite da imate kontrolu nad partnerom.

BLIZANCI

Vama upravlja logika, Merkur, zbog čega vas ljubomora obuzima ređe nego ostale znakove. Međutim, iako ste svesni svog šarma i dojma koji ostavljate na suprotni spol, jasno vam je da se i vaš partner može naći u sličnom iskušenju. Tada se uključuje vaš “tihi” alarm ljubomore, pa iako ne radite scene i ne razbijate sve po stanu, potrudićete se veštim “zamkama” zadržati partnera na svom terenu.

RAK

Iako tako ne delujete, vrlo ste posesivni i sumnjičavi. Vaš vladar, Mesec, simbol intuicije, jakih emocija i potrebe za sigurnošću, uvek vas upozorava kada nešto može ugroziti vaš odnos s partnerom. I zato imate svoj razrađen sastav zaštite od tog, za vas razarajućeg osećaja. Ako nemate dokaz, jedno vreme ćete se primiriti, a ako ga imate, to ćete jako teško podneti.

LAV

Iako vam imponuju partneri koji ne mogu ostati neprimećeni, zbog svoje posesivne prirode ne možete izbeći ni zamke ljubomore. Predstavnicima vašeg dostojanstvenog znaka upravlja Sunce, simbol ponosa, pa vas partnerova izdaja pogađa, čak i ako se radi o “bezazlenom” flertu. Iako ste svesni svoje otvorenosti, topline, velikodušnosti, ljubomora vas upozorava da se partner lagano ohladio.

DEVICA

Povod za partnerovu ljubomoru mogu biti vaše veze na poslu, jer tamo uglavnom provodite i najviše vremena. Pod uticajem vašeg vladara Merkura, simbola komunikacije, ponekad niste ni svesni koliko uživate u najčešće bezazlenim flertovima sa svojim kolegama. Zbog toga sumnjate i u partnerovu vernost jer logično zaključujete da ni on nije imun na takve situacije.

VAGA

Iako ne spadate u znakove koji su preterano skloni ljubomori, vaš partner ipak neće dobro proći ako mu padne na pamet švrljanje okolo, bilo pogledom, SMS porukama ili na neki drugi način. Iako ste prilično racionalni, vama ipak upravlja Venera, planeta ljubavi pa ne podnosite da vam bilo ko ugrožava odnos sa partnerom. A, ukoliko situacija počne izmicati vašoj kontroli, u vama se budi želja za osvetom.

ŠKORPIJA

Na vrhu ste liste znakova kojima ljubomora svakodnevno zagorčava život. Vaša strastvena, ali vrlo ranjiva priroda pod uticajem planeta erotičnosti, seksualnosti i jakih emocija, Marsa i Plutona, vaših vladara, burno reagirate i na bezazlene sitnice, koje neko drugi ne bi ni primetio. Iako ljubomoru prikrivate urođenom samokontrolom, vaš pogled govori više od reči.

STRELAC

Simbol vašeg znaka, strelac koji odapinje strelu direktno u metu, na neki način simbolizuje i način na koji rešavate eventualne probleme u emotivnoj vezi. Odmah reagujete ukoliko vas vaš ljubavni partner pravi ljubomornom i kažete mu da vam to smeta. Jer, kada biste prešli preko takvih situacija, svesni ste da neki drugi put možda ne biste bili tako tolerantni.

JARAC

Iako tako ne delujete, jako ste ranjivi i pogađaju vas situacije u kojima vas partner (ne)svesno pravi ljubomornom. Naravno, to ne pokazujete i patite u sebi jer vam je povređen i ponos i narušeno dostojanstvo. Ukoliko uspete da prebrodite bure i oluje u vlastitoj duši, postajete oprezniji. Međutim, prevaru ne opraštate, pa ukoliko partnera uhvatite na delu, to je kraj.

VODOLIJA

Teško podnosite situacije u kojima trebate pokazati svoje slabosti. Vašim znakom upravlja Uran, planeta flerta i avantura, pa birate partnere koji će moći da toleriše vaše hirove. Ali, ukoliko ste zbog osobe koju volite došli u situaciju da vas obuzme plamen ljubomore, potrudićete se da to prikrijete i svojim ponašanjem i načinom komunikacije s njom.

RIBE

Vašim hipersenzibilnim znakom upravlja Neptun, simbol zanosa, zaljubljivanja i romantike, pa se potpuno predajete partneru kojeg volite. Ipak, zbog toga vas je lako i povrediti. Ako zbog osobe do koje vam je stalo osetite trn ljubomore, prvo počinjete preispitivati sebe i svoje postupke. Prevaru biste možda i oprostili, ali osećaj da se slična situacija može ponoviti, ne da vam mira.