Zvuci gitare se širili Kalemegdanom – Počeo prvi Musicology festival

Prenosimo vam atmosferu sa prve večeri premijernog izdanja Musicology festivala. Sigurni smo da će vam se dopasti koncepcija ovog muzičkog događaja u Bogradu, pa da ćete u subotu posetiti drugi dan ovog zanimljivog festivala.

Prvo veče premijernog izdanja Musicology festivala, koji predstavljaju Bitefartcafe i Staropramen na teniskim terenima Kalemegdana je za nama. Festival je počeo kako dolikuje, dobrom svirkom i pozitivnim vibracijama kako iz smera bine, tako i iz smera publike.
Posetioce je od devet sati uspešno zagrevao bend MaraQYa koji je na Musicology festivalu premijerno odsvirao singl “Stay down” čija se televizijska premijera očekuje u ponedeljak, a predstavili su i ostale pesme sa novog albuma.
Malo više od sat vremena kasnije, na binu je izašao prvi hedlajner festivala, Nikola Konte sa svojim bendom predvođenim raskošnim vokalom Marvina Parksa, koga zovu i novi Gregori Porter. Nikola je na Musicology festivalu, premijerno u regionu, uživo izveo i materijal sa novog albuma “Free souls”, koji predstavlja istraživački poduhvat dubina sopstvene duše i muzičke ličnosti poznatog gitariste, kompozitora i di-džeja.
Publika je sa oduševljenjem i gromoglasnim aplauzom ispratila svaku pesmu italijanskog kantautora, da bi se, nakon završenog koncerta, žurka nastavila u letnjem klubu BitefArtCafe uz di-džej set Željka Kerleta, koji je publiku zadržao u klubu do ranih jutarnjih časova.
Drugi dan festivala donosi nastup još jednog velikog imena italijanske muzičke scene, Maria Biondia, dok će u subotu nastupiti Kezaja Džons, da bi švedska muzička mašina Dirty Loops zatvorila prvo izdanje Musicology festivala.
Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima eventima po ceni od 1500 dinara za parter i 2000 dinara za VIP.

Staropramen nagrađuje najkreativnijeg posetioca festivala putovanjem u Prag za dve osobe
Posetioci su se fotografisali sa cilindrima, pivskim naočarima i drugim zanimljivim rekvizitima ispred kulisa Zlatnog Praga, i to će moći da učine i tokom preostale tri večeri Musicology festivala. Staropramen će, povodom proslave 145 godina postojanja, posetioca festivala čija fotografija po oceni žirija bude najbolja, nagraditi putovanjem u Prag za dve osobe, dok će i oni koji zauzmu preostalih 9 mesta osvojiti zanimljive poklone. Fotografije će biti postavljene na Fejsbuk strani Staropramena, a glasanje za najbolju sliku trajaće od 28. jula do 1. avgusta.