Gotovo brže nego što ste počeli da je pravite!

 

Sve što će vam trebati da pripremu ovog gurmanluka jeste jedna šolja, kašika i sastojci koje sigurno već imate kod kuće. Sam proces “bućkanja” sastojaka oduzeće vam otprilike minut, a isto toliko traje i pečenje.

Znamo, zvuči kao bajka, i upravo zato je ovo trenuto najpopularniji recept na netu.

Potrebno je:

4 kašike brašna
1/4 kašičice praška za pecivo
prstohvat sode bikarbone
1/4 kašičice soli
3 kašike mleka
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika sosa od paradajza
1 prepuna kašika rendanog kačkavalja
5 listića mini kobasice
1/2 kašičice mešavine začina (origano, bosiljak, biber ili začini po želji)

Priprema:

Prvo pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu i so, pa u to dodajte mleko i ulje, pa viljuškom sve ulupajte da se dobije testo. Preko testa stavite paradajz sos, sir, kobacisu (ili bilo koje suhomesnato) i pospite sve začinima. Ubacite u mikrotalasnu na minut i 10-20 sekundi, ili dok ne primetite da se po topingu javljaju oni predivni mehurići.