24 SATA ELEGANCIJE: Beograđani oduševljeni izložbom luksuznih oldtajmera

Najvažniji događaj sveta automobilizma u Jugoistočnoj Evropi, Konkurs elegancije 2018 u okviru manifestacije Chivas 24 sata Elegancije by Audi, imao je svoju briljantnu završnicu u Beogradu tokom vikenda.  

Dnevno

 

Spektakularna izložba najlepših oldtajmera održana je na platou kod Beograda na Vodi oduševivši mnogobrojne posetioce na omiljenom šetalištu glavnog grada.

Centralni događaj ovog nesvakidašnjeg festivala izuzetnosti, u Beograd dovodi najznačajnije svetske luksuzne brendove na konferenciju Salon of Excellence (koja je važan deo manifestacije u Beogradu na vodi), a pre svega najcenjenije svetske kolekcionare klasičnih automobila, impresionirao je izložbom kako prisutne tako i žiri predvođen urednikom magazina “Octane” Ton Roks iz Amsterdama.

Žiri je odlučio da ovogodišnji dobitnik trofeja Chivas Best of Show – priznanja za najlepši automobil izložbe bude trkački Alfa Romeo Giulietta SSC Molteni iz 1956, iz famozne COLLEZIONE LOPRESTO, koji spaja fantastičan dizajn i izuzetno moćan motor u vrhunsko stilizovan auto za trke.

Titulu Q8 Best in Class dobili su spektakularni Rolls Royce Corniche, Ambasadora d’Angieria iz Rima, i senzacionalna Lancia Aurelia B24, vlašnistvo Đulijana Bensija, predsednika toskanske federacije klasičnih automobila Camet, koja ja ovekovečena u filmovima italijanske dolćevite.

Tokom otvaranja manifestacije Beograđani su videli i do kojih je nivoa tehnologija automobila otišla, sa najnovijim AUDI Q8 modelom, koji je blistao na platou ispred Beograda na Vodi.

Kao jedan od najlepših automobil konkursa po oceni Srpskog Saveza za Istorijska vozila, ko-organizatora manifestacije, je proglašen Porsche 911 Carrera iz 1967 poznatog kolekcionara iz Beograda.

Zahvaljujući naporima osnivača manifestacije, gospodinu Aleksandru Đorđeviću u saradnji sa Daliborom Ružićem, predsednikom Srpskog Saveza za Istorijska vozila(SSIV) i uz veliku podršku Oldtajmer kluba Beograd, naša prestonica je još jednom potvrdila svoju poziciju evropskog grada sa jedinistvenim nasledstvom koji još od 30-ih godina prošlog veka ceni automobilsku kulturu.

Organizatori već 8 godina kreiraju ovaj spektakularni događaj, koji je u kalendaru mnogobrojnih svetskih kolekcionara ali i Beograđana, za koje je Chivas 24 sata Elegancije by Audi, pravi praznik kulture oldtajmera i luksuza.