Ako hoćete MEĐUNARODNU VOZAČKU DOZVOLU moraćete da DOPLATITE, evo i koliko

Medjunarodna vozacka dozvola
amss.org.rs/screenshot

Za izdavanje međunarodne vozačke dozvole bilo je potrebno da se, između ostalog, na uvid dostavi važeća vozačka dozvola, ali više nije tako.

 

U Kragujevcu je od decembra uvedeno da se obavezno mora dostaviti uverenje o posedovanju vozačke dozvole – i tu je caka. Taj dodatni papir košta 600 dinara, što samo po sebi predstavlja i veći trošak za građane, koji su do sada izdvajali 2.740 dinara.

– Ja sam taksista i međunarodna dozvola mi je potrebna zbog stranki s kojima radim jer se nikad ne zna gde ću morati da otputujem. Kad sam u decembru želeo da izvadim novu, rečeno mi je da moram da dostavim uverenje da posedujem vozačku dozvolu. Zvao sam i AMSS, koji izdaje dozvole, i pitao ih šta će mi uverenje kada, kao i do sada, mogu da pokažem samu vozačku, ali su mi rekli da je to odluka MUP i da to nema nikakve veze s njima – kaže Kragujevčanin Dragan Lazović i dodaje: ”Ovo je apsurd, jer po tom principu može se uvesti i obaveza da se, primera radi, umesto lične karte dostavlja uverenje o posedovanju lične karte”.

DA LI SE PRONALAZITE? Ove situacije NAJVIŠE NERVIRAJU prosečnog Srbina tokom vožnje

U AMSS su nam nezvanično rekli da ovo uverenje zapravo predstavlja dokaz da vozač nema zabranu upravljanja motornim vozilima i da ga je do sada u pojedinim gradovima izdavao AMSS, međutim, novom odlukom MUP sada se to uverenje dostavlja u policijskoj stanici i košta 600 dinara. Iz MUP Srbije još nema odgovora.

Inače, međunarodna vozačka dozvola ne može se izdati na osnovu probne vozačke dozvole.

Danima se vodi polemika ŠTA JE TO napravilo ovaj haos na putu – kako Vama deluje? (VIDEO)

Na sajtu AMSS možete pogledati šta vam je sve potrebno za izadavanje ove dozvole.