AUTO GIGANT BRINE O BEZBEDNOSTI PEŠAKA: Ovako izgleda aktivacija spoljnih vazdušnih jastuka (VIDEO)

Za sada je ova opcija dostupna samo na japanskom tržištu.

screenshot/youtube.com/Carscoops

Desetak godina nakon što je Volvona modelu V40 predstavio spoljni vazdušni jastuk koji treba da zaštiti pešake u slučaju udara, Subaru je sličnu tehnologiju ponudio na domaćem tržištu na modelu Levorg.

Ovaj karavan je dostupan u nekoliko atraktivnih varijanti, a pojedine verzije na spisku opreme imaju i spoljni vazdušni jastuk. Kao i u pomenutom V40, njegova namena je zaštita pešaka.

U slučaju naletanja vozila na pešaka ovaj jastuk se aktivira u donjem delu A stuba i tako smanjuje mogućnost povrede lica koje je udareno.

Aktivacija vazdušnog jastuka zavisi od brzine automobila pri sudaru, odnosno od jačine udarca vozila u “prepreku”.

Ovo nije jedini tip spoljnog vazdušnjog jastuka u auto-industriji.

Naime, firma ZF predstavila je 2019. bočni spoljni vazdušni jastuk koji štiti automobil i putnike u njemu u slučaju udara drugog vozila sa strane.

Ova kompanija radila je čitavu deceniju na razvoju novog sistema vazdušnih jastuka.

Kako objašnjavaju u ZF-u, bočni sudari spadaju među najopasnije saobraćajne nezgode. Samo u Nemačkoj u udesima ove vrste godišnje pogine skoro 700 ljudi, što je trećina od ukupnog broja smrtno stradalih na putevima u toj zemlji.

U ZF-u smatraju da bi uvođenje spoljnih bočnih vazdušnih jastuka sačuvalo brojne živote i pomoglo da se znatno ublaže povrede putnika.

Prema njihovim rečima, ovaj tip vazdušnog jastuka smanjuje prodiranje jednog vozila u drugo za do 30%.