AUTO VAM JE STAO NA PROMETNOM PUTU? Uradite sve da BEZBEDNO rešite bilo koji problem!

auto put
Print screen/You Tube

Ako vam se auto pokvari na raskrsnici ili drugoj prometnoj deonici puta, ispoštujte neke od ovih pravila da biste svoju bezbednost podigli na najviši mogući nivo.

 

Izlazak iz automobila radi promene gume ili otklanjanja kvara verovatno je jedan od najrizičnijih momenata za vozača. Sajt koji se bavi saobraćajem Travelers nudi vam neke od korisnih saveta.

1. IZLAZAK IZ VOZILA

Nemojte izlaziti iz pokvarenog automobila ukoliko se auto i dalje nalazi na kolovozu. Pre izlaska učinite sve da se auto nađe na sigornom, a sa njim i vi. To se naročito odnosi prilikom saobraćajne nezgode, kada sa posebnim oprezom treba pristupiti obezbeđivanju sigurnosti vozila i putnika.

2. ŠTA AKO NE MOŽETE IZAĆI

Ako niste u mogućnosti da napustite vozilo, sigurnije je da ostanete unutra i čekate pomoć. U toj situaciji vam mobilni telefon može spasiti život. 

3. KORISTITE SVU MOGUĆU SIGNALIZACIJU

To pre svega podrazumeva sva četiri žmigavca i sigurnosni trougao koji je obavezan. Postavite ga na razdaljini od 50 metara ukoliko se radi o putu rezervisanom za motorna vozila ili 10 metara ukoliko je reč o gradskoj ulici. Tako ćete na vreme upozoriti ostale učesnike u saobraćaju i podići nivo bezbednosti svih. 

4. PROMENA GUME

U slučaju da vam eksplodira pneumatik, pomerite vozilo na sigurnije mesto pre nego što započnete promenu. neke od navedenih saveta možete primeniti i u ovoj situaciji.loading...