BIVŠI VOZAČ FORMULE 1 SLUPAO UNIKAT: Na svetu postoji samo 20 ovakvih automobila (VIDEO)

Nekadašnji vozač Formule 1 uništio je jedan od samo 20 proizvedenih McLaren Senna LM modela.

printscreen/youtube.com/Keeping Up With The World

Mnogobrojni internet portali otkrivaju da je Zutil preuzeo isporuku Senna modela iz McLarena u januaru, ali sada, samo sedam meseci kasnije, njegov mezimac ozbiljno je oštećen u sudaru koji se desio u maloj francuskoj oblasti Eze.

Slike koje kruže internetom prikazuju hiper-automobil koji je udario u stub sa strane puta. Gotovo cela prednja strana bila je oštećena od udara, kao što su branik, hauba i prednji panel. Tečnost hladnjaka takođe izgleda da je iscurela posle udara, dok je šoferšajbna takođe razbijena.

Nejasno je šta je prouzrokovalo sudar, iako obim oštećenja sugeriše da se automobil vozio prilično brzo. Sumnjamo da su uski putevi koji se nalaze preko francuske rivijere takođe mogli igrati ulogu. Zutil je najverovatnije vozio brzo i isprobavao automobil kada je izgubio kontrolu.

Senna model sadrži mnoštvo delova koji ga razlikuju od drugih varijanti. Na primer, tu su jedinstvene felne sa pet krakova, novi prednji lukovi sa rešetkama, krovni spojler, jedinstvene krajnje ploče zadnjeg krila i prilagođena karoserija od karbonskih vlakana. 4.0-litarski tvin-turbo V8 takođe je nadograđen sa uglačanim i poliranim glavama.

Ovakvih modela napravljeno je samo 20 na čitavoj planeti, tako da nam sada ostaje jedan manje.loading...