ČEKA GA DRAKONSKA KAZNA: Vozač napravio niz prekršaja, pa započeo jurnjavu sa policijom

S gotovo 40.000 kuna (5.400 evra) kažnjen je 35-godišnji vozač bez položenog vozačkog ispita jer je bežeći od policije, u zagrebačkom naselju Dubrava, počinio čak sedam prekršaja, objavila je policija.

Vožnja
Freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Vozač je odmah uhapšen i priveden u prekršajni sud u Zagrebu gde mu je zbog niza prekršaja izrečena novčana kazna u iznosu od 38.900 kuna.

Neverovatan niz prekršaja tog vozača sastoji se od: vožnje pre sticanja prava, vožnje u žutoj traci, nepropisnog prestrojavanja, nepostupanja po naredbi policijskih službenika, prolaska kroz crveno svetlo na semaforu, vožnje suprotnim smerom i nepoštovanja saobraćajne signalizacije.

Policijski službenici su na uglu dve ulice u Dubravi uočili 35-godišnjeg vozača u automobilu marke “Citroen” koji se kretao u traci namenjenoj za gradski prevoz. Kasnije je nastavio da se nepropisno vozi, pa su policijski službenici krenuli za njim kako bi ga zaustavili.

Vozač se oglušio o signaliziranje policije i dao se u beg, namerno prošao kroz crveno svetlo a zbog gustine saobraćaja, vozio je u zabranjenom smeru. Policija ga je ipak sustigla i zaustavila.

Osumnjičeni kod sebe nije imao ličnu kartu niti bilo koji drugi dokument kojim bi dokazao svoj identitet. Kasnije je utvrđeno da je vozilom upravljao pre sticanja prava na upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije.