DA VIŠE NEMA DILEME U PORODICI: Da li je BOLJI VOZAČ starije ili mlađe dete? Rezultati novog istraživanja će vas IZNENADITI!

vožnja
pixabay

Ono što je posebno zanimljivo, istraživanje je otkrilo i da se izgovori za lošu vožnju takođe razlikuju u zavisnosti od rođenja.

 

Ukoliko imate mlađeg brata, odnosno mlađu sestru – budite sigurni da je on ili ona bolji vozač od vas!

Naima, prema novoj studiji, najstarije dete u porodici će najverovatnije obožavati brzu vožnju, dobijaće kaznene poene i novčane kazne zbog raznih prekršaja, ili će jednostavno biti “dežurni” krivac za formiranje dugačke kolone na autoputu…

S druge strane, najmlađa deca su najsigurniji vozači, prenosi “Independent”.

Istraživanje koje je sproveo “Privilege Car Insurance” ocenio je navike tokom vožnje kod 1.355 vozača. Dobijeni rezultati su otkrili da bi 89 odsto starijih braće i sestara vozilo brže od propisanog, 47 odsto bi učestalim preticanjem tokom vožnje uznemiravalo ostale vozače, 46 odsto bi vozilo srednjom trakom (sredinom puta), dok bi 35 odsto vozača, sigurno, napravilo prekršaj i platilo visoku novčanu kaznu.

Čak 17% žena je priznalo da se tokom vožnje šminka, dok 30% vozača koristi telefon za volanom.

I u porodici koja broji više članova (više od troje, četvoro, petoro…) ispostavilo se da su najmlađi najbolji vozači.

Ono što je posebno zanimljivo, istraživanje je otkrilo i da se izgovori za lošu vožnju takođe razlikuju u zavisnosti od rođenja.

Naime, srednja i najmlađa deca će najčešće okriviti ostale vozače za uznemiravanje na putu (28%), dok će najstariji da govore kako je reč o lošoj putanji (18%), posebno ukoliko imaju dobar razlog za izgovor – kao što je npr. kašnjenje na posao.