DRAMA NA RAMPI KOD PREDEJANA: Radnik spasio život vozaču iz Nemačke

Dalibor Trajković, inkasant na naplatnoj stanici u Predejanu, reanimacijom je uspeo da povrati svest muškarcu iz Nemačke koji je doživeo srčani udar. Trajković i njegova koleginica pomogli su čoveku dok nije došla Hitna pomoć.

Naplatna rampa
Beta

Dvadesetak minuta nakon što je počeo sa radom u drugoj smeni 19. septembra, Trajković je čuo pozive u pomoć, saopštavaju iz Puteva Srbije. Trčeći je prišao parkiranom automobilu i počeo reanimaciju nemačkom državljaninu koji je bio u nesvesti.

– Do dolaska lekarske ekipe iz Leskovca, Dalibor Trajković i njegova koleginica Jelena Stošić, koja je pozvala Hitnu pomoć, su, uz telefonske savete doktorke Ivane Stanković, uspeli da povrate svest i puls ugroženom čoveku i adekvatno ga zbrinu do dolaska ekipe Hitne pomoći – navodi se u saopštenju Puteva Srbije.

Trajković je, kažu u ovom preduzeću, spasio čoveku život, a njegovom odgovornošću, brigom i spremnošću da pomogne ponosni su svi zaposleni, pišu “Južne vesti”.

Iz Puteva Srbije napominju da inače, u svakoj smeni, radi po jedna osoba koja je uspešno završila obuku za pružanje prve pomoći i protivpožarnu zaštitu.