Evo rešenja ako su vam deca nemirna u autu

Toyota je odlučila da pomogne roditeljima da smire svoju neposlušnu decu na zadnjem sedištu, ugradivši u svoj Sienna model mikrofon, putem koga očevi i majke mogu da se pojačanim glasom obrate putnicima pozadi.

Ovo je moguće obaviti bez vikanja, mada stručnjaci veruju da će roditeljima ostati drage i te starije metode.

Zanimljivost je i da opcija koju nudi Toyota funkcioniše samo u jednom pravcu, odnosno deca ne mogu da odgovaraju roditeljima glasom pojačanim mikrofonom.

Nova Sienna ima potpuno osveženu unutrašnjost, sa još jednom opcijom ogledala koje može da se pomera gore-dole kako bi vozač bez okretanja mogao da vidi putnike pozadi.

Analitičarka na automoto sajtu Edmunds.com Džesika Kaldvel smatra da Toyota želi da starodmodnu Siennu učini privlačnijom za savremene korisnike.

Prodaja minivanova, poput Sienne dostigla je rekord 2000, kada je prodato 1,37 miliona tih modela, da bi nakon toga počela da opada, na svega 415.000 prodatih primeraka 2009, u vreme velike finansijske krize.

Kako je kriza jenjavala prodaja tih vozila ponovo je porasla, te je tako prošle godine prodato 519.000 njih, međutim, Kaldvel navodi da je udeo minivanova na tržištu svega 3,4 odsto, upola manje nego u vreme rekordne prodaje.