Ulične kamere u kineskom gradu Šengduu, snimile su vozača terenskog vozila koji je napravio haos na jednoj od najprometnijih raskrsnica u gradu.

 

Snimak je vrlo brzo postao viralan, a prikazuje vozača belog džipa koji pokušava da se okrene nasred raskrsnice, kršeći sva pravila saobraćaja. 

Iako je neposredno pored džipa stajao i saobraćajni policajac, koji je, kako izgleda na snimku, pokušavao da navede vozača kojim manevrima da se izvuče iz raskrsnice, što mu nije pošlo za rukom, pa je vozač džipa umalo udario u gradski autobus, da bi potom odjurio u rikverc zamalo pokosivši pešake. 

Jedan pešak toliko je bio besan na vozača džipa da ga je pojurio i čak uspeo da malo otvori vrata vozača, ali je vozač onda ubrzao i tom prilikom pokosio pešake i udario u parkirana vozila. 

Dok su povređeni ostali da leže na zemlji besni građani i vozači drugih automobila koji su izbegli da ih vozač džipa pregazi ili udari, potrfčali su ka belom džipi iz kog su izvukli vozača i počeli da ga tuku. Saobraćajna policija, iako je stajala pored nesavesnog vozača i besne gomile ljudi, nije baš pokušavala da ih spreči u prebijanju vozača.

Vozač koji je napravio haos na prometnoj raskrsnici je uhapšen i optužen za ugrožavanje bezbednosti učesnika u saobraćaju. loading...