JEZIV PRIZOR NA AUTO-PUTU: Ploča ispala iz pik-apa i umalo obezglavila ženu (FOTO)

Žena kojoj je na autoputu kroz vetrobransko staklo u kabinu uletela drvena ploča sa drugog vozila, pukom srećom je ostala živa.

printscreen/facebook.com/Brevard County Fire Rescue

Nepričvršćen tovar na putničkom ili teretnom vozilu pri malo bržoj vožnji lako može da se pretvori u smrtonosan projektil za vozače i putnike u automobilima koji se kreću iza.

To je na svojoj koži osetila i 35-godišnja Rebeka Bergman iz Floride, kojoj je na autoputu kroz vetrobransko staklo njene Honde Civic u kabinu uletela drvena ploča sa drugog vozila. 

Nezgoda se dogodila na autoputu 95 u najjužnijoj američkoj saveznoj državi, a žena je na sreću prošla samo sa manjim povredama, jer je ploču – koja je lako mogla da je obezglavi – zadržao prednji nosač krova Honde.

Vlasti su kaznile 51-godišnjeg vozača pik-apa sa koga je teret spao, a koji se pred polcijom pravdao kako je bio ubeđen da je pričvrstio ploču pre polaska. Ispostavilo se da je pogrešno mislio.

I dok je žena u Hondi imala dosta sreće, to se ne bi moglo reći za oko 500 drugih Amerikanaca koji su prema studiji Američkog auto-kluba (AAA) izgubili živote u sličnim nesrećama u periodu 2011-2014.

Za to vreme, na putevima u SAD dogodilo se oko 200.000 incidenata sa neobezbeđenim teretom, a povređeno je 39.000 osoba.