KAKO PREŽIVETI SUDAR SA PRIKOLICOM? Novi izum može smanjiti broj FATALNIH NESREĆA!

sudar
print screen/you tube.com/IIHS

Jedan od preduslova za proizvodnju kvalitetnog automobila jesu visoki standardi bezbednosti. Mnogi od kupaca se prilikom odabira modela vode upravo ovim karakteristikama, ali postoje situacije u kojima ni najbolji proozvođači nemaju adekvatan odgovor.

 

Automobil može biti opremljen vazdušnim jastucima, pametnim deformibilnim zonama, ali pri udarcu u prikolicu kamona sa boka, posledice su najčešće fatalne.

Koliko strašno izgleda udarac u prikolicu, najbolje pokazuje ovaj video. Prilikom “crash testova”, računa se  da energiju sudara apsorbuje konstrukcija automobila i njegov donji deo, ali kada udarac primaju samo A-stubovi automobila, šanse da putnici prežive su minimalne.

Američi institut IIHS sproveo je dva testa, jedan bez zaštitne stranice na prikolici, a drugi sa sistemom AngelWing instaliranim na prikolicu, koji ne dozvoljava da se putnički automobil “podvuče” pod prikolicu. Kao što možemo videti na snimku, ovo je veoma koristan izum. Ispitivanja su sprovedena pri brzini od 56 km/h.loading...