Kineski automobilski gigant od sada i na srpskom tržištu

Najveći nezavisni kineski proizvođač automobila, Great Wall Motors (GWM), stigao je na tržište Srbije uvođenjem dva modela koja već godinama suvereno vladaju tržištima sveta - Great Wall Hover H6 – SUV i Steed 5 – pickup.

Ekskluzivni distibuter vozila Great Wall automobila za tržište Srbije je GWS Auto Group, sa novootvorenim prodajno-servisnim salonom u Beogradu.

– Otvaranjem servisno-prodajnog centra i lansiranjem Great Wall brenda ušli smo na velika vrata na srpsko tržište, za koje smo sigurni da će dobro prihvatiti naša vozila. Pored atraktivnog SUV modela, u ponudi imamo i Steed 5, pickup model visokih performansi i modernog dizajna koji je namenjen komercijalnoj upotrebi. GWM automobili zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta, dok su istovremeno cenovno prilagođeni mogućnostima domaćeg tržišta – rekao je Radovan Berić, direktor GWS Auto Group.

Hover H6 je SUV poslednje generacije, koji je više od decenije najprodavanije vozilo u ovoj kategoriji u Kini. Ovaj automobil na srpsko tržište dolazi u dve varijante – 2.0 turbo dizel sa 143 ks i 1.5 turbo benzinskim motorom sa 143 ks. Steed 5 je pickup i raspolaže sa dizel motorom od dva litra i pogonom na četiri točka (4×4). Već godinama je na prvom mestu po prodaji u Kini, Italiji, Australiji i Južnoj Africi.

GWM je jedini proizvođač automobila iz Kine koji ima postrojenje za proizvodnju vozila u Evropskoj uniji, tačnije u Bugarskoj. Na taj način kupcima ovih vozila osigurana je brza dostupnost rezervnih delova i tehničke podrške.

GWM je najveći nezavisni proizvođač automobila u Kini sa godišnjom proizvodnjom od oko 1.500.000 automobila što ga čini ujedno i najvećim kineskim izvoznikom automobila. GWM automobili u potpunosti ispunjavaju sve standarde kvaliteta, uključujući najstrožija pravila Evropske unije o bezbednosti.