KO TUDA KRENE, SRCE MU JE KAMENO: Jedan od NAJOPASNIJIH puteva nalazi se u komšiluku SRBIJE! (FOTO)

Vožnja
Printscreen/Youtube

Što bi rekao Danilo Stojković u "Ko to tamo peva": "Da se ja pitam, ja bih ovuda proterao autobus!"

 

Za mnoge vozače meditacija i pravo opuštanje doživi se prilikom lagane vožnje po seoskim idiličnim putevima, bez nadolazećeg saobraćaj i uz omiljenu muziku. Takva vožnja je naprosto neuporediva i kažu da je pravi raj za dušu i oči.

Ipak, nisu uvek putevi tako dražesni. Postoje oni na kojima je vožnja nalik na onoj na rolerkosteru – oduzima dah! Neki su izgrađeni rukom, a neki u trenu nestanu.

Vežite pojaseve, jer vam predstavljamo najluđe puteve na svetu, koje bi trebalo da prevezete bar jednom u životu!

Zodži-La (Indija) je put dugačak devet kilometara i spaja sela Ladak i Kašmir. Pored toga, veoma je uzak, a često morate da sačekate da najpre prođe kolona domaćih životinja, pa onda vi.

Transfegeraški put u Rumuniji prolazi kroz Fegeraš, planinski venac na Karpatima. Dostiže najvišu tačku na nadmorskoj visini od 2034 metara i poznat je po predivnom okruženju ali i kao veoma opasan put.

Atlantski put (Norveška) spaja male primorske zajednice, a uz to je i turistima veoma zanimljiv jer zaista deluje nestvarno.

Put koji vodi kroz kinesku planinu Guoljan izgradilo je lokalno stanovništvo. Sve do 1972. godine, ovaj put isklesan u steni bio je jedina veza između lokalnih sela i spoljnog sveta. No, i danas je ovaj put veoma intrigantan svima na svetu.

Ešima Ohasi (Japan) nije put, nego most, ali po stepenu opasnosti i te kako je konkurentan najopasnijim putevima na svetu. Ovaj most spaja gradove Sakaiminato i Macue, dugačak je 1700, a širok nešto više od 11 metara. Ako pogleta iz daljine, pomislićete da bi se samo ludak usudio da krene tim putem, jer je most građen pod neobičnim uglom kako bi ispod njega mogao da prođe brod.