KOMŠIJE KONJA ZA TRKU IMAJU: Prvi albanski superautomobil prava je zver na točkovima (VIDEO)

Illyrian Pure Sport bi do "stotke" trebalo da ubrzava za samo 2,7 sekundi, dok bi maksimalna brzina trebalo da bude oko 375 km/h.

printscreen/youtube.com/FastCarCommunity

Izvesni Kendrim Tači iz Albanije objavio je nekoliko rendera na koji prikazuju izgled budućeg albanskog superautomobila – Illyrian Pure Sport.

Automobil neće ostati samo ideja, već Tači zaista planira da je pretvori u stvarnost, za šta će biti zadužena kompanija Arrera Automobili.

Tako će, ako i kada projekat bude kompletiran, Illyrian Pure Sport će postati prvi albanski superautomobil po međunarodnim standardima, piše Motor1.

Illyrian Pure Spor se svojim dizajnerskim rešenjima ugleda na italijanske modele, a njegova karoserija će napravljena od ugljeničnih vlakana.

Za pogon će biti zadužen General Motorsov LT2 V8 motor zapremine 6,2 litra sa 850KS, koji se ugrađuje u novi Chevrolet Corvette, uparen sa 8-stepenim Tremec menjačem sa dvostrukim kvačilom.

Prema prvim procenama, prvi albanski sportista bi od 0 do 100 km/h trebalo da ubrzava za samo 2,7 sekundi, dok bi maksimalna brzina trebalo da bude 375 km/h.