MALO I PEDESET TRAKA: Ovako izgleda NAJVEĆA GUŽVA u istoriji saobraćaja! (VIDEO)

Gužva
print screen/youtube.com/ Sploid

Da li vas nerviraju gužve u saobraćaju na putu do posla? Posle ovoga što možete videti na fotografiji, na ove probleme ćete gledati iz drugog ugla.

 

U nekim zemljama, saobraćajne gužve su tako velike, da ne možete ni da ih zamislite. Gde se dogodila najveća gužva u saobraćaju na svetu? Na ovo pitanje nije lako dati odgovor, jer kriterujumi mogu biti različiti, od dužine kolone, vremena provedenog u koloni, do veličine, odnosno širine puta.

U Kini je formirana kolona od četiri kilometra. Ništa čudno, to se ponekad dogodi i na autoputu kroz Beograd? Možda i ne bi bilo čudno, da saobraćajnica na kojoj se dogodio ovaj zastoj nema čak pedeset saobraćajnih traka! Kada bismo ovu kolonu rasporedili u dve saobraćajne trake, dužina kolone iznosila bi 100 kilometara!

Ali, to nije najgore. Prema pisanju inostranih medija, najveći saobraćajni zastoj u istoriji dogodio se u Kini, na autoputu 110, četrnaestog avgusta 2010. godine. Iako se na ovoj saobraćajnici stalno radi na proširenju kapaciteta, pre sedam godina saobraćaj je bio za 60 procenata frekventniji od predviđenog protoka za koji je ovaj put projektovan. Pet dana ranije, devetog avgusta, počela je rekonstrukcija ove saobraćajnice i njen “protok” smanjen je za 50 odsto!

To je rezultiralo stvaranjem kolone, koja je po poslednjim procenama imala dužinu od 100 kilometara. Neki vozači su proveli u koloni i 12 dana! Naravno, inovativni Kinezi iz okolnih gradova odmah su krenuli na autput, gde su napravili svoje improvizovane prodavnice i ponudili zarobljenim vozačima hranu, piće, novine, cigarete…