Nemački turista, vlasnik automobila Mercedes S63 4MATIC, na hrvatskom ostrvu Ugljanu hteo je da napravi lepu fotografiju svog auta tik uz more, ali zbog nesrećnih okolnosti to će ga sad koštati nešto više od 135 hijada evra kolika je vrednost ovog automobila.

 

Očevici sumnjaju da je vozač, pošto se približio samoj ivici, greškom pritisnuo papučicu gasa umesto kočnice i tako uzrokovao da automobil sleti u more.

Srećom ovaj model je opremljen bezbednosnim sistemom i automatski u slučaju požara ili poplave spušta sva prozorska stakla što je omogućilo vozaču da izađe iz vozila koje tone.

Inače u ovakvim slučajevima kad automobil tone gotovo je nemoguće otvoriti vrata sve dok se automobil ne napuni vodom i ne izjednači se pritisak, tako da je ova tragedija na kraju završila samo s materijalnom štetom i, na žalost, izlivanjem ulja i goriva u čisto more.

Kako je vozač član nemačkog autokluba, automobil su prvo pokušali da izvuku kooperanti ADAC-a, ali bezuspešno jer nisu imali dovoljno snažnu kamion-dizalicu.

Tek nakon trodnevnog ležanja na dnu mora, pozvan je Josip D. iz vučne službe Deur koji je za manje od pola sata izvukao Mercedes na obalu. Naravno, taj posao nije bio nimalo lak, jer su automobil koji je već otplutao 40-ak metara od obale prvo privukli uz samu obalu uz pomoć balona.

Tek tada je moglo da započne riskantno izvlačenje dizalicom, jer Mercedes S63 ima 2.4 tone, a ovako napunjen vodom je težio čak 3.8 tona što je bilo riskantno i za samu dizalicu i Josipa koji je njome upravljao. Srećom izvlačenje je obavljeno uspešno.loading...