MNOGI SU ZAŽALILI ZBOG KUPOVINE: Ovi automobili su najpopularniji, ali se brzo kvare

Nadležna tela u Velikoj Britaniji pozivaju proizvođače automobila da javno iznesu sve prijave vlasnika o kvarovima jer je novo istraživanje otkrilo šokantne rezultate.

Motor automobila
pixabay

Među popularnim automobilima koji se najčešće kvare prvu poziciju zauzeo je Nissan Qashqai.

Ukupno 20 odsto ispitanih vlasnika otkrilo je da su morali da zamene akumulator u poslednjoj godini, što je prilično šokantna cifra koja je 4 do 5 puta iznad proseka za automobile.

Kompanija je izjavila da je svesna problema i da radi na njegovom rešavanju, kao i da je promenila dobavljača.

Od problema nije izuzet ni proizvođač električnih automobila Tesla koji se našao pod paljbom zbog toga što je istraživanje otkrilo da ima najveći procenat kvarova u vlasničkom periodu od 3 do 8 godina.

Više od dve trećine korisnika prijavilo je probleme. Iako garancija od 4 godine pokriva novije modele, vlasnici starijih Tesla modela na nju ne mogu da se oslone.

Gotovo petina vlasnika modela Seat Alhambra prijavilo je probleme sa vešanjem, a skoro 30 odsto onih koji imaju ovaj model primetilo je probleme sa izduvom i transmisijom.

Istraživanje je otkrilo i starije modele sa ozbiljnim procentom kvarova.

Otprilike 25 odsto vlasnika tri do osam godina starog modela Ford B-Max prijavilo je probleme sa automatskim menjačem.

Vlasnici BMW automobila takođe imaju probleme, a gotovo četvrtina njih mučila se sa vešanjem – ovo je pet puta viši prosek u poređenju sa drugim kolima starosti 3 do 8 godina.

Kada ih je organizacija kontaktirala, u Seatu su rekli da su zabrinuti, ali da ne mogu da objasne rezultate bez više detalja, Ford je potvrdio da je svestan problema, dok su iz BMW-a poručili da se jako mali broj žalbi odnosio na vešanje.loading...