Kupac automobila sa Tajvana pokušao je da dokaže prodavcu da je mušterija uvek u pravu na krajnje nesvakidašnji način.

 

Ekstreman slučaj “borbe” potrošača za svoja prava dogodio se u tajvanskom Tajčungu, kada je nezadovoljan kupac uleteo Kajenom kroz izlog prodajnog salona Poršea.

Četrdesetdvogodišnji biznismen Ču odlučio se na ovaj potez pošto mu je isporučen automobil bez dodatne opreme koju je naručio.

Ugovorom je bio predviđen i depozit od 75.000 dolara, koji je Ču uplatio i strpljivo sačekao isporuku svog skupocenog automobila. Naručena Panamera Sport Turismo stigla je u novembru 2017, ali se kupac neprijatno iznenadio kada je vidio da vozilo ne sadrži dodatnu opremu koju je tražio.

On je zbog toga odbio da plati ostatak ugovorene cene automobila i odlučio da raskine ugovor o kupovini. Prodavac mu je krajem aprila poslao pismo u kome od njega zahteva da plati celokupnu cenu vozila i zadrži automobil ili da vrati automobil, pri čemu će diler zadržati depozit.

 
To je izgleda bila kap koja je prelila čašu, pa je Ču seo za upravljač svog Poršea Kajen i u znak protesta uleteo vozilom u izlog prodajnog salona.

Ču je nakon toga uhapšen i optužen za ugrožavanje javne bezbednosti, zastrašivanje i uništavanje privatne imovine.

Priča se ovde ne završva, pošto je kupac posle puštanja iz pritvora otišao ponovo u salon Poršea. Njegova pojava prestravila je zaposlene, koji su pozvali policiju. Ispostavilo se da je Ču samo želeo da pregovara sa prodavcem kako bi povratio svoj depozit.

Ovog puta, ponudili su da mu vrate depozite ili da mu isporuče novu Panameru, ali sa dodatnom opremom koju je naručio, međutim konačan dogovor ipak nije postignut.loading...