NAJBRŽI GOLF 2 NA SVETU: Dostiže brzinu od 340 km/h (VIDEO)

Vremešni hečbek ispod poklopca haube krije motor sa neverovatnih 1.300 konjskih snaga, "samo" 200 manje od Bugattija Chiron.

printscreen/youtube.com/cvdzijden - Supercar Videos

Automobilski skup tjuning entuzijasta Race 1000 nedavno je u Nemačkoj okupio neke zaista brze mašine. Među velikim brojem tjuniranih automobila, najveću pažnju je privukao, naizgled običan, Golf. Da, jedna “budžena dvojka” postala je ubedljivo najuzbudljiviji automobile tog događaja!

Golf, na prvi pogled, izgleda kao dobro očuvani jangtajmer, a samo bolji poznavaoci primetiće ogromni interkuler iza prednjeg branika. Naznake da i nije baš sasvim običan, daju velika cev auspuha i “rol kejdž” u kabini. Međutim, ovaj Golf 2 je u stanju da savremene superautomobile, bukvalno, “pojede za doručak”!

Vremešni hečbek, koji zvanično nosi oznaku Golf 2 R33 Turbo, ispod poklopca haube krije motor sa neverovatnih 1.300 konjskih snaga, što je “samo” 200 manje od Bugattija Chiron. Brojne modifikacije izvedene na njemu, omogućile su mu da u trci ubrzanja na pola milje (804 metra) dostigne brzinu od neverovatnih 340 kilometara na čas, piše “Telegraf”.

Zahvaljujući tom rezultatu, ovaj “metak na točkovima” postao je najbrži Golf 2 na svetu!loading...