NAJSKUPLJI ELEKTRIČNI AUTOMOBIL NA SVETU: Ide 400 km/h i vredi čitavo bogatstvo (FOTO)

Proizvođač najekskluzivnijih sportskih automobila na svetu "Bugati" planira da predstavi trkački automobil sa električnim pogonom. Teško je prognozirati cenu ovog vozila, ali će se kretati preko 20 miliona evra, što će biti biti najskuplji automobil proizveden na svetu.

YouTube Printscreen

Najradikalnije dizajniran automobil današnjice već za nekoliko meseci će postati realnost. Električni “Bugati Vižn Le Mans” će poslužiti kao pokazni primer tehnologija budućnosti kažu stručnjaci i preteča luksuza u svetu.

Skoro svi testovi govore da će biti i najbrži sa brzinama preko 400 km na čas.

– Želimo da se prilagodimo budućnosti, pogon od 18 cilindara više nije u modi, elektro motori brže ubrzavaju i imaju veću iskorišćenost. Naravno sve to prati luksuz i cena – rekao je Mate Rimac.

Pre samo nedelju dana luksuznu marku “WV” korporacije “Bugati” preuzeo je hrvatski proizvođač automobila Mate Rimac.

Detalji tog dogovora nisu poznati, ali očigledno je grupaciji “VW” bitno da tehnlogiju koju Rimac poseduje ugradi i u svoje ostale modele.

– Razvoj od nule mnogo košta, mnogo je bolje udruživanje nego raditi sve iz početka. Rimac nam je dao ono što nam je potrebno u budućnosti – ističu u “Bugatiju”.

Jedina dilema ostaje kada će ovaj automobil biti u prodaji i da li će stvarno biti testiran na jednoj od najtežih trka izdržljivosti. Po dizajnu kažu stručnjaci ovo je i najlepši ikada izrađeni auto.