NEKO ĆE MORATI DA PLATI: Policajac NAPISAO KAZNU autonomnom vozilu! (VIDEO)

Policija
Freedigitalphotos.net/patrisyu

Vozilo je zaustavljeno prilikom testiranja u San Francisku jer nije propustilo pešaka na pešačkom prelazu.

 

Sve se dogodilo samo dan nakon što je Uberov samovozeći automobil usmrtio ženu u Arizoni dok je bio u autonomnom modu vožnje.

Kako navode lokalni mediji, policajac u San Francisku procenio je da je samovozeći Chevrolet Bolt, koji pripada kompaniji Cruise, prošao previše blizu pešaka, pa je zaustavio automobil i napisao mu kaznu, kao što bi to učinio svakom drugom vozaču koji napravi sličan prekršaj.

U Ševroletu se tokom testiranja na mestu vozača nalazio tehničar, koji nadgleda vožnju.

Kompanija Cruise, u čijem je vlasništvu samovozeći automobil, izdala je saopštenje da nije bilo opasnosti po pešaka i da se prema njihovim podacima sa kompjutera on nalazio na 3,3 metra od vozila u trenutku kada je ono prošlo prošlo pored njega.

– Bezbednost je za nas prioritet prilikom testiranja samovozećih automobila. Zakon u Kaliforniji propisuje da vozilo mora da da prednost pešaku na prelazu, tako da on može da pređe ulicu bez ometanja, žurbe ili straha. Naši podaci pokazuju da se u ovom slučaju tako i dogodilo – kažu zvaničnici kompanije.

Kako kažu u toj kompaniji, za eventualne prekršaje odgovornost snosi test vozač koji se nalazi u samovozećem automobilu.