NEMATE KLIMU U KOLIMA? Onda se po ovako vrelim danima morate pridržavati OVIH SAVETA

Vožnja
Pixabay.com

U Srbiji su ponovo vreli dani! Osim brige o svom zdravlju, bitno je da povedete računa i o svom četvorotočkašu kako biste mogli bezbedno da vozite u letnjim mesecima. Evo nekoliko praktičnih saveta kako da najefikasnije rashladite automobil i kako da ga pravilno održavate tokom tropskih vrućina.

 

Pored stalnog opreza u vožnji i poštovanja saobraćajnih pravila, tokom letnjih meseci, a naročito po tropskim danima kao što je ovaj, treba voditi računa i o ovim stvarima:

– Na isti način na koji izbegavate vožnju u noćnim satima, ne treba da se izlažete riziku vožnje u najtoplijem delu dana.

– Ako nemate izbora i ipak morate na put po vružini, pravite što češće pauze, a prilikom svakog ulaska u vozilo, prethodno ga provetrite.

 
– Unosite u organizam dovoljno vode i bezalkoholnih osvežavajućih napitaka.

– Ako je vaš automobil pre vožnje stajao duže vreme na letnjem suncu, ne krećite odmah! Otvorite sva vrata i sačekajte da se kabina provetri.

– Tokom letnjih meseci obavezno zaštitite instrument table i upravljač, kao i ostali enterijer od preteranog pregrevanja. Najednostavnije ćete to izvesti prekrivanjem zaštitnim folijama za sunce.

– Tokom vožnje držite bar jedan prozor stalno otvorenim. Tako ćete rashladiti automobil, a i vi ćete se prijatnije osećati. Ipak, ako se odlučite na to da otvorite više prozora, pazite se promaje!