NEMICA PREŽIVELA STRAŠNU NESREĆU: Napustila uništeni automobil bez težih povreda (VIDEO)

Neverovatna trkački incident za Klaudiju Hirtgen.

screenshot/twitter.com/ran

Nemačka automobilistkinja Klaudija Hirtgen doživela je neverovatnu situaciju na kvalifikacionoj trci ”Extreme E” serije. Ona je vozila kroz pustinju Alula u Saudijskoj Arabiji, a u jednom trenutku izgubila je kontrolu nad vozilom.

Njen automobil se prvo zaneo u stranu, a zatim počeo da se prevrće. To je trajalo nekoliko sekundi, a Nemica je uspela da izađe iz vozila bez težih povreda.

Incident se odigrao na kvalifikacijama za prvu trku sezone, a iskusna Hirtgen (49) uspela je da preživi ovaj udes koji na snimku izgleda stravično.

– Čini mi se da sam na desnom boku zakačila kamen, stenu koja je bila ispod peska. Pomislila sam “sr*nje” jer sam znala šta sledi. Delovalo je kao da prolaze sati dok nisu stigli do mene, ali razumem, bilo je problema sa vezama, radio se pokvario – rekla je Klaudija koja se tokom prevrtanja ugrizla za jezik.

Ona je ovom prilikom imala mnogo sreće.

– Bilo je malo krvi, ali stvarno ništa ozbiljno. Sačekala sam da sve bude bezbedno i napustila vozila. Sa autom nije bilo nikakvih elektro oštećenja, pa nisam paničila – rekla je Nemica.

Zbog oštećenja vozila Klaudija Hirtgen nije mogla da nastavi sa kvalifikacijama, ali je najbitnije da je iz ovakve nesreće izašla živa i zdrava.