Nestvaran prizor na auto-putu: Ferrari od pola miliona uništen u jurnjavi (FOTO)

Neverovatna nesreća dogodila se na delu auto-puta (autobana) A9 između Minhena i Nirnberga kad je vozač najmanje 500.000 evra vrednog hibridnog Ferrarija SF90 Stradale tokom preticanja izgubio kontrolu nad automobilom i udario u zaštitnu ogradu.

ferari
pixabay.com

Razlozi zbog kojih se ovo dogodilo zasad još nisu utvrđeni, ali je ustanovljeno da se vlasnik skupocenog Ferrarija slupao pri brzini od čak 300 km/h, na delu puta bez ograničenja brzine.

Ova nesreća je neverovatna zbog toga što se nakon udarca u zaštitnu ogradu automobil zaustavio nekoliko stotina metara dalje, a iz potpuno smrskanog automobila vozač je izašao bez najmanje povrede, javlja portal Rosenheim24.

Nemački autoban izazovan je za vozače brzih automobila jer ima delova bez ograničenja brzine, ali ako izazovete nesreću morate dokazati da nesreću nije uzrokovala velika brzina.

– Morate biti iskreni, kad je reč o brzinama od gotovo 300 km/h, kao kod ovog učesnika u saobraćaju, na deonici puta koja se često koristi, sa tri saobraćajne trake, morate se zapitati da li je to još uvek odgovorno – rekao je saobraćajni policajac za magazin Focus i dodao da su u ovom slučaju vozač i ostali učesnici u saobraćaju imali puno sreće jer niko nije stradao.