Nesvakidašnji eksperiment: Žrtvovao limuzinu da bi proverio novu funkciju na telefonu (VIDEO)

Jutjuber TechRax je zalepio iPhone 14 Pro na naslon za glavu na vozačevom sedištu i koristio daljinski upravljač da zabije automobil u gomilu starih vozila.

Foto: screenshot/youtube.com/TechRax

Apple je nedavno objavio svoju najnoviju seriju pametnih telefona koji dolaze sa gomilom funkcija, uključujući mogućnost detekcije sudara. Dok svi pričaju o Dinamičnom ostrvu, Jutjuber TechRax je odlučio da testira iz prve ruke da li novi iPhone 14 zaista može da detektuje sudar.

Telefon, inače, otkriva nagle promene pomoću žiroskopa, mikrofona i barometra i ne reaguje na “lažne” sudare sa vozilom, prenosi Tportal.

Drugim rečima, da bi se testirala ova funkcija, najbolje bi bilo staviti iPhone u pravi scenario pada, ali s obzirom na to da je to veoma opasna situacija, malo ljudi je želelo da isproba Eplovu funkciju na svojoj koži.

TechRax je došao do ovoga tako što je uređaj stavio u stari auto na daljinsko upravljanje i, kao što se vidi na snimku, ubrzao ga i udario u gomilu starih automobila. “Žrtvovana” limuzina Mercury Marquis iz 2005. uspešno je udarila u gomilu drugih automobila i time aktivirala Apple novu funkciju.