Nisanom divljao po gradu: Policija zaplenila automobil i žestoko kaznila vozača (FOTO)

Vlasti u Holandiji zaplenile su skupoceni sportski automobil nakon što je utvrđeno da se kretao 159 km/h kroz centar Roterdama.

Policija
pixabay.com

Incident se dogodio krajem prošle nedelje, a lokalni mediji izveštavaju da je policija u Roterdamu spazila Nissan GT-R kako juri ulicama pored jednog BMW-a. Kada su laserski uređaj za merenje brzine uperili u GT-R, on je pokazao da se auto kretao brzinom od 159 km/h, u oblasti sa ograničenjem brzine od 50 km/h.

Kada su uzeli u obzir korekciju merenja uređaja, utvrđeno je da je vozač Nissana prekoračio ograničenje brzine za 103 km/h.

To što je uhvaćen u prebrzoj vožnji nije bio jedini prekršaj vozača koji je inače Francuz. Autoblog.nl izveštava da je sportski automobil bio sa nemačkim registarskim tablicama koje su istekle 21. septembra 2021.

Epilog: ne samo da je Nissan zaplenjen, već je i francuski vozač morao da preda svoju vozačku dozvolu vlastima.

Holandska policija je na svom Instagram profilu podelila sliku crnog GT-R-a. Takođe su rekli da će sudbinu vozila odrediti javni tužilac i da je sasvim verovatno da će ostati van saobraćaja još neko vreme, ako ne i na neodređeno vreme.

Podrazumeva se da je vožnja kroz grad sa više od trostruko ograničenom brzinom veoma opasna stvar. Da je nešto pošlo naopako, GT-R i njegov vozač su mogli da budu umešani u incident sa ozbiljnim posledicama po bezbednost saobraćaja.