Mnogi su najavljivali njegov skori kraj, ali ekskluzivni Mercedesov terenac beleži najsvetlije trenutke u svojoj istoriji dugoj četiri decenije.

 

Posle 38 godina neprekidne proizvodnje legendarna G klasa je dogurala do 300.000 proizvedenih primeraka. Jubilarni model nedavno je sklopljen u pogonima Magna Steyra u Gracu, a Mercedes nam sada nudi video sa ekskluzivnim pogledom na austrijske pogone.

Iako izgleda vremešno, radi se o modelu koji ne vapi za zamenom. Osim što je dosegao jubilarni broj primeraka, ovaj model se sa godinama prodaje sve bolje. Poput starog vina, usprkos paprenoj ceni je tražena roba, pa od 2012. godine ostvaruje prodajne rekorde. Na primer, prošle godine je prodato oko 20.000 primeraka.

Treba reći da je jubilarni primerak G500 u Designo Mauritius plavoj boji, dok je enterijer presvučen crnom kožom sa belim prošivima. Sve ostalo su definisali pratioci zvnične Fejsbuk stranice, a Mercedes je potom ugradio. Podsetimo, naslednik G klase će tokom iduće godine sići sa proizvodnih traka.loading...